Paine de casa cu coaja moale


Ingrediente (2 paini, 2 tavi 25x 11.5): 1/2 kg de faina alba Boromir, 1 plic de drojdie dr.Oetker, 1 lingura de miere, 1 lingurita de sare, 1 lingura de ulei, 250 ml lapte, 50 ml apa.

Timp de lucru: 3 ore

Grad de dificultate: mediu

Mod de preparare: Incalzeste laptele cu apa si mierea.

lichid

Intr-un castron, amesteca faina cu drojdia.

faina

Toarna treptat lichidul caldut, amestecand continuu cu mana.

aluat

Adauga sarea (atentie: nu pune sarea o data cu drojdia pentru ca sarea inactiveaza drojdia) si continua sa framanti. Adauga si uleiul si amesteca bine pana se incorporeaza totul.

Pregatirea aluatului: Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic. Aseaza-l cu castron cu tot ( 😀 ) langa o sursa de caldura timp de o ora. Eu l-am asezat pe calorifer. Acopera castronul cu un prosop.

castron

Pregatirea tavilor: Unge tavile cu ulei.

Pregatirea tavilor si a aluatului: Presara faina pe plansa de lucru si ia jumatate din aluat.

aluat1

Framanta-l un pic si da-i forma dreptunghiulara. Aseaza-l in tava. Procedeaza la fel si cu a doua jumatate de aluat. Infasoara formele in folie alimentara si pune tavile langa sursa de caldura pana cand aluatul creste si mai raman circa 2 cm pana la marginea tavilor.

tava

Preincalzeste cuptorul la 250 grade, aer cald.

Introducerea la cuptor: Pune o tava cu apa sub gratarul unde asezi tavile cu aluat. Seteaza temperatura la 200 grade, caldura de jos si de sus.

la cuptor

Dupa 30 minute, scoate tava cu apa (sa ai mare grija pentru ca aburul e fierbinte!) si seteaza temperatura sa vina de jos. Dupa inca 20-30 minute e gata painea.

Stropeste-o un pic cu apa ca sa capete luciul acela frumos 😉

paine calda

E delicioasa de zici ca e prajitura. E potrivita pentru sandwishuri, pentru salate cu branza si rosii…..

Idee: rupe painea calda, nu o taia! Vei vedea ca are alt gust 😉

Pofta buna!

Sursa reteta

 

 

Anunțuri

3 gânduri despre „Paine de casa cu coaja moale

  1. Painea facuta de mine e la ordinea zilei. Nu am pus niciodata o tava cu apa in cuptor cand coc painea. Am sa incerc si asa. Oricum nu se poate compara painea facuta de noi cu painea cumparata.

    Apreciază

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s