Pentru ca esti a mea (Lisa Kleypas) – rezumat – serie Capital Theatre, volum 2


O poveste de iubire clasica ce imbina inocenta unei tinere nobile disperata sa nu fie maritata cu un batran libidinos si relatarile despre o meserie noua pentru acea vreme: actoria.

Lady Madeline are o idee „geniala” sa scape de casatoria impusa de parintii ei: sa il seduca pe actorul celebru Logan Scott si sa ii provoace repulsie batranului nobil care insista sa o ia. Sa nu uitam ca la acea vreme era suficient ca o tanara sa stea cateva minute alaturi de un tanar , fara sa fie insotiti, si se considera ca are reputatia distrusa. Erau doua solutii: casatoria celor doi sau alungarea tinerei dezonorate.

Madeline se gandeste ca a doua varianta e de preferat unei casatorii cu batranul asa ca fuge de la scoala unde era internata ca sa ajunga in Londra. Planurile ei nu functioneaza pentru ca Logan nu se lasa cucerit asa ca ea ramane angajata teatrului.

Evident, lucrurile se schimba.

Ceea ce mi se pare interesant este atitudinea oamenilor de la acea vreme, prejudecatile si „normele” de conduita. Autoarea are un stil foarte placut de a descrie atat peisajele, cat si atitudinea oamenilor ceea ce te ajuta sa intelegi mai bine actiunile si reactiile nobililor la anumite „comportamente”.

A.D.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s