Casatorie aranjata sau Mireasa indaratnica (Julie Garwood) – rezumat – serie Lairds’ Brides, volumul 1


Este prima carte pe care o citesc despre scotieni si englezi  si pot zice ca stilul autoarei m-a amuzat teribil. Nu am mai ras de multa vreme citind o carte cu atatea regionalisme. Felicitari traducatoarei pentru ca a facut acest lucru minunat pentru o carte care m-a amuzat teribil.

Alec Kinkaid primeste ordin de la regele Highland (nu Scotia! ei se considera high-landeri pentru ca sunt munteni, iar englezi sunt low-landeri 😉 ) sa se casatoreasca cu o nobila englezoaica care primise fix acelasi ordin de la regele Angliei. Cei doi regi doreau sa devina aliati si sa „uneasca” intr-un fel pamanturile obligand nobilii sa se casatoareasca intre ei.

Din disperare sa nu isi piarda fiica vitrega care era un fel de om bun la toate, nobilul englez decide sa minta si sa le prezinte pe celelalte 3 fiice ale sale.

Dar nu merge cum trebuie pentru ca grajdarul – sef (tot scotian) ii spune adevarul lui Alec si insotitorului sau din dorinta de a o scapa pe Jamie de povara casei tatalui vitreg.

Jamie si sora ei Mary sunt luate de cei doi scotieni si duse in Highland unde descopera ca exista un complot: prima sotie a lui Alec fusese omorata si acum incep atentatele la viata lui Jamie.

O carte foarte antrenanta, amuzanta care mi-a deschis apetitul pentru carti despre scotieni 😉

 

A.D.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s