Cand inima dicteaza – Johanna Lindsay (rezumat)


Recunosc ca am inceput sa indragesc cartile scrise de aceasta autoare.

Autoarea reuseste cumva sa creeze atata mister, cu atat de multe rasturnari de situatie incat nu poti sa prevezi prea usor cum vor decurge lucrurile.

Rar mi se intampla sa nu pot intui cursul lucrurilor, dar aceasta carte o confirma.

Alana este crescuta de cel care ar fi trebuit sa o omoare cand avea doar 4 luni, Karsten. Ei traiesc in Anglia la distanta de tara natala, insa cand implineste 18 ani afla si ea adevarul care o socheaza peste masura. Fusese crescuta in mod diferit de orice alta fata: stia sa se lupte, sa gandeasca logic si sa faureasca stratageme, actioneze dupa ce lua in calcul orice premisa….

Ei pleaca spre tara natala impreuna cu un orfan, Henry, pe care il ingrijeau la orfelinatul pe care Karsten il infiintase in urma cu multi ani.

Ajunsi in regat, Alana constata ca nimeni nu o crede ca e printesa mostenitoare; este intemnitata, este interogata si chiar sedusa pentru a se obtine raspunsurile dorite de catre capitanul garzilor, Christoph Becker.

Dar lucrurile nu sunt atat de simple si apar atat de multe schimbari de situatie ca ramai mereu cu intrebari, dar nu neaparat cu raspunsuri: apare o alta istorie paralela cu viata Alanei, apare inca o mama, dar alt copil, apar mai multe familii dornice sa (re)vin pe tron…..Multe lucruri, multe rasturnari de situatie, insa minunat realizate incat nu sunt fortate, ci doar o dovada de finete si strategie din partea autoarei.

A.D.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s