Casuta noastra…..scumpa casuta….


Va povesteam mai demult despre casuta ridicata de sotul meu la sediul actual al firmei. Este o casuta simpla, din materiale economice ridicat strict pentru a fi pe post de birou, respectiv camera de odihna in campanii.

In localitatea unde isi desfasoara activitatea deja exista sistem de apa si canalizare asa ca nu a mai fost nevoie e o investitie in pompa, hidrofor etc.

Alta e situatia cu locuinta noastra. Desi locuim aproape de Bucuresti, casele nu au canalizare si apa asa ca proprietarii folosesc atat hidrofor pentru apa potabila, cat si pompe submersibile pentru irigatii  (cei mai multi au si gradina de flori sau, unii din ei, de legume), dar si fose septice.

Ciudat, nu-i asa? Sa locuiesti aproape de Capitala si totusi abia de un an sa fie sapaturi pentru canalizare, in timp ce la 20 e km departare deja au pornit sistemul de mai bine de 2 ani. Asteptam sa fim anuntati ca va porni canalizarea pentru a racorda fosa septica.

Nu asta e singura ciudatenie.

La sediul fermei internetul si televiziunea merg ok si nu sunt probleme de niciun fel. Unde locuim noi (repet: mult-mult mai aproape de Bucuresti), am avut mari probleme pentru ca nicio firma nu avea vreun plan de investitii pentru dezvoltarea retelei.

Culmea e ca sediul fermei nu numai ca e la peste 20 km de Bucuresti, dar se afla si la distanta mare de soseaua principala, in timp ce casa noastra este taman la soseaua care leaga Bucurestiul de Alexandria.

Pentru a avea totusi acces la posturile tv, am decis anul trecut sa cumparam o antena prin satelit. Prindem atat de multe canale ca nu am avea timp sa ne uitam la toate. Dar……nici nu apucam sa deschidem televizorul. Nici nu avem timp, nici rabdare. Si uite asa investitia in antena nu o recuperam….

Cu internetul am rezolvat-o anul trecut, insa numai dupa ce am trecut totul pe firma. Se pare ca nicio companie de televiziune nu are proiect pentru retea dedicata persoanelor fizice, insa sunt dispuse sa mute cabluri de fibra optica pentru firme.

Partea buna, pana la urma, este ca sunt o multime de mijloace de transport catre Bucuresti si localitatile din imprejurimi asa ca avem acces spre mai multe directii. Un lucru si mai bun este ca se construieste langa noi un hiper-market asa ca voi scuti timp si de la cumparaturi. Inca un lucru bun este ca au ridicat deja structura pentru un magazin de bricolaj in zona asa ca iarasi voi scuti combustibil si timp.

In fine…..sunt parti bune si parti mai putin bune, dar important e ca reusim sa gasim solutii pentru problemele care apar, nu?

Sa vedem partea pozitiva a lucrurilor, corect?

 

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s