Imblanzirea unui rebel de Mary Jo Putney (include rezumat) – Davenport Family serie, book 2


Reginald Davenport considerat „Disperarea familiei Davenport” ajunge sa realizeze ca omul care a devenit mostenitor in locul sau, Richard, este un adevarat gentleman. Cum asa? Se pare ca Reginald fusese tinut special la distanta de mostenirea sa, mosia Strickland, de catre unchiul sau cu suflet negru. Dupa ce timp de 20 de ani si-a pierdut vremea bandu-si mintile si practincand jocurile de noroc, Reginald primeste surprinzatoarea veste ca mosia este de fapt si de drept a sa.

Ajuns la mosie descopera ca, de fapt, administratorul este o femeie, Alys Weston. Cu multa pricepere si inteligenta, lady Alys a condus mosia Strickland aducand-o la un nivel de profit remarcabil.

Cei doi incep sa se inteleaga bine si Alys descopera ca Reginald are un cod al onoarei de care putin stiu.

Intre timp, Reginald incearca sa renunte la bautura.

Acest aspect mi se pare foarte bine prezentat de autoare. Este clar ca nimeni nu poate reusi din prima sa renunte la un viciu, la o boala, asa ca autoarea ne arata modul in care Reggie se lupta cu dorinta de a bea, modul in care gandeste de cate ori se apropie de un pahar cu alcool.

In timp ce incep sa apara atentate la viata lui Alys,  aflam cateva lucruri importante despre trecutul ei.

Chiar in momentul in care Reggie este pe punctul de a-i declara iubirea lui si de a o cere in casatorie, el realizeaza ca tocmai trecutul ei ii desparte definitiv. Hotarat sa o ajute pe Alys chiar daca asta asta inseamna sa renunte la ea, Reggie pleaca spre conacul unde locuia tatal fetei.

As zice ca este o carte interesanta, dar imi pare rau ca la final autoarea nu a dezbatut mai mult aspectele referitoate la diferentele sociale dintre cei doi. Intr-un fel parca imi pare rau ca cei din jur nu il percep pe Reggie asa cum e el in realitate si nu afla cat de mult s-a schimbat de cand si-a primit mostenirea si de cand a intalnit-o pe Alys.

Imi place mult modul in care autoarea ne ajuta sa intelegem gandirea si supararea tinerei mostenitoare, motivele pentru care a actionat prosteste in urma cu 12 ani, dar am apreciat si faptul ca sugereaza ce ar fi fost daca nu ar fi actionat in acel mod.

O carte frumoasa si interesanta pe care v-o recomand.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s