Pasiune si onoare de Mary Jo Putney (include rezumat) – Lost Lords serie, book 3


Cred ca incep sa imi placa cartile cu si despre spioni.

De data aceasta nu este vorba doar despre spioni englezi, despre o conspiratie franco-engleza menita sa omoare intreaga familie britanica si mare parte din lorzii englezi, este vorba si de diferentele culturale, sociale si politice dintre europeni si vestici.

Lady Kiri este sora ducelui de Ashton care soseste la Londra pentru deschiderea sezonului alaturi de mama sa, printesa indiana, si tatal vitreg, generalul Stillwell. Din cauza snobismului nobililor englezi, fata realizeaza rapid ca nu e privita ca o printesa, ci ca o paria acceptata doar prin prisma familiei sale engleze si a zestrei primite de la fratele ei.

Printr-un complex de imprejurari, ea il intalneste pe Damian MacKenzie, fratele bastard al ducelui Masterson, care o salveaza de contrabandistii care o rapisera. Sper uimirea tanarului, lady Kiri stie sa se apere si este o adevarata razboinica. Acest lucru ii e de folos din momentul in care se implica, alaturi de Mac si prietenii sai, in descoperirea complotistilor care atenteaza la viata familiei regale.

Dovedind un adevarat talent in a descoperi persoanele care faceau parte din complot, Kiri reuseste sa o cunoasca pe tanara printesa careia ii salvase viata.

Dincolo de aspectele palpitante referitoare la actiunile de spionaj, autoarea reuseste sa ne faca sa intelegem mai clar ce inseamna diferentele sociale. Mac este constient de discrepantele dintre el si fata de care s-a indragostit asa ca incearca sa lupte din rasputeri cu sentimentele sale.

Ceea ce mi se pare absurd este modul in care Kiri reuseste sa il manipuleze. Imi e greu sa cred ca un barbat nu are taria necesara sa reziste unor manipulari din partea unei fete. Cumva acest aspect ii scade din prestanta de luptator si spion, mai ales prin prisma faptului ca el este terorizat cand vede sange si lesina. Inteleg ceea ce autoarea a subliniat referitor la trecutul lui greu si dureros, dar parca e dificil de acceptat ca un om in toata capacitatea lui fizica si intelectuala poate lesina cand vede sange.

Alt aspect care m-a frapat este acela ca se diminueaza mult aptitudinile celorlalti spioni. Chiar daca „nasul” fin al lui Kiri este cheia descoperirii complotistilor, cumva imi vine greu sa cred ca reuseste de una singura sa deconspire un grup asa mare. E adevarat ca, la final, Mac are un rol cheie, dar tot este diminuat cu mult rolul celorlalti.

Dincolo de aceste aspecte, mi-a placut mult finalul cand printul regent actioneaza pentru a mai limita discrepantele sociale dintre cei doi.

Va recomand sa cititi aceasta carte alaturi de o cana de ceai bun 🙂

Cartea face parte din seria „Destine nobile” si este volumul III.

Anunțuri

Un gând despre „Pasiune si onoare de Mary Jo Putney (include rezumat) – Lost Lords serie, book 3

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s