Umbrele trecutului de Mary Jo Putney (include rezumat) – Lost Lords serie, book 2


Pe Julia Bancroft am intalnit-o deja in cartea dedicata lui Adam si Mariah. Inca de atunci, autoarea ne-a dat de inteles ca Julia ascunde un secret si a dat de inteles ca este vorba despre o vaduva din inalta societate engleza, dar fara detalii.

Despre Randall am aflat deja ca este maior retras din armata si intors in Anglia la cererea unchiului sau. Inca din cartea dedicata lui Adam si a Mariahei am descoperit ca Randall fusese maltratat de unchiul sau inca de cand era copil. In urma cu un an fusese lasat sa zaca cu rani grave in casa acestuia, dar fusese salvat de Adam.

Pentru ca era obligat sa isi caute sotie, decide sa mearga intai la Julia intru-cat isi daduse seama ca se simte atras de ea. Acest  gest a venit la momentul potrivit pentru ca Julia fusese rapita de niste ticalosi. Reusind sa o elibereze, el ii propune sa se casatoreasca si astfel sa ii ofere protectia numelui sau.

Paradoxal, cei doi descopera ca sunt rude: Julia fusese casatorita cu varul lui Randall, un om violent pe care il omorase in legitima aparare. La randul sau, Randall avea amintiri dureroase din copilarie pentru ca si el fusese agresat de varul sau.

Cu multa rabdare si tandrete, Randall reuseste sa o „invete” pe Julia sa aibe din nou incredere in barbati, dar mai ales in el.

Imi place enorm ideea cartii referitoare la agresivitate: se pune intrebarea daca agresivitatea e nativa sau se dobandeste prin copierea comportamentului. Cei doi descopera ca varul infam avea un baiat de 13 ani care traia in conditii de sclavie, era maltratatde stapanul sau. Dupa ce il intalnesc, Julia si Randall descopera ca baiatul fusese crescut 9 ani de mama sa (care murise) si era bun la suflet; agresivitatea lui se tragea pur si simplu din teama si din dorinta de a se apara de cei din jur.Astfel, cei doi il adopta si ii ofera sansa la o viata mai buna trimitandu-l la Academia Westfield unde invatase si Randall.

Umbrele trecutului - Mary Jo Putney

Pe scurt, autoarea sugereaza ca primii ani din viata conteaza in formarea caracterului unui om.

Este o dezbatere care inca se duce intre cercetatori. Unii sustin ca agresivitatea este nativa, altii ca este vorba de un tipar de comportament.

Voi ce parere aveti?

Anunțuri

2 gânduri despre „Umbrele trecutului de Mary Jo Putney (include rezumat) – Lost Lords serie, book 2

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s