Cand dragostea te schimba de Mary Jo Putney (include rezumat) – Lost Lords serie, book 4


Al patrulea roman din seria Lost Lords (tradusa la noi sub denumirea de Destine nobile) ne aduce in atentie povestea dintre spioana cu experienta Cassie Fox si tanarul lord Wyndham tinut prizonier de 10 ani de catre un nobil francez.
Cassie reuseste sa descopere ca Grey este in viata, dar si mai important este ca il ajuta sa fuga impreuna cu un preot francez, ambii fiind inchisi de Durand, un nobil francez partizan al lui Napoleon.

Dupa o fuga plina de aventuri, Cassie si Grey ajung in Anglia. Imi place modul in care autoarea a avut grija sa explice reactiile lui Grey, trairile lui…dupa 10 ani in care nu a avut contact cu oamenii decat pentru a primi mancare ori a vorbi putin cu Pere Laurent, el este disperat sa nu se apropie prea mult de oameni, se teme de multimi, abia reuseste sa isi stapaneasca furia adunata in acea perioada de carcera dura. Autoarea reuseste in mod maiastru sa ne faca sa intelegem ce simte Grey in perioada lui de re-acomodare cu oamenii cunoscuti.

Pe de alta parte, descoperim si povestea Cassandrei care este de fapt Catherine St.Ives. De ce era ea pornita impotriva lui Napoleon? Cand era copil, asistase la asasinarea intregii ei familii de catre partizanii lui Napoleon, mai tarziu fusese violata de soldati si incarcerata. Abia reusise sa scape cu viata cand a ajuns in Anglia unde a fost primit de Kirkland care a convins-o sa devina spioana in favoarea Angliei. Timp de 12 ani, ea a supravietuit si a sperat sa adune cat mai multe informatii care sa opreasca razboiul pornit de Napoleon.

Este greu pentru amandoi eroii povestii sa revina in sanul familiilor lor. Pe de o parte, Grey re-invata sa socializeze. Pe de alta parte, Cassie invata sa accepte ca familia tatalui sau o primeste cu bratele deschise si cu multa iubire.

Insa povestea lor nu se incheie in mod clasic.

Durand ii intinde o capcana lui Grey , dornic de razbunare. Il incarcereaza din nou pe Pere Laurent si pe familia acestuia, iar Grey decide sa plece inapoi in Franta sa ii elibereze. Evident, Cassie nu sta pe ganduri mai ales ca au nevoie de toata experienta ei de spion pentru a reusi sa supravietuiasca.

O poveste frumoasa, complexa care arata ca psihicul omului reuseste sa ajute corpul sa reziste la orice fel de agresiune.

Când dragostea te schimbă - Mary Jo Putney

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s