Magia iubirii de Lisa Kleypas – seria Wallflowers (book 0.5)


Cand am inceput sa citesc aceasta carte mi-am dat seama rapid ca facea parte din seria dedicata history novels si mi-am amintit de celelalte carti citite deja. Mereu m-am intrebat ce se intamplase cu sora lui Marcus, la ce se refereau aluziile despre Gideon Shaw, despre McKenna….

Este o carte care ne invata ca iubirea strabate dincolo de aparente (ce daca McKenna a fost grajdarul familiei nobile; acum este bogat dupa ce a muncit din greu timp de 12 ani), dincolo de problemele fizice (ce daca Aline are picioarele arse, ramase diforme dupa incendiul care i-a distrus pielea), dincolo de pierderea sufletului pereche (uneori viata ne ofera inca o sansa asa ca Olivia intelege acest lucru rapid), dincolo de dependentele create de viciu ( poti renunta la alcoolism daca ai un motiv si mai ales vointa – lucru demonstrat de Gideon).

In urma cu 12 ani, Aline a fost obligata de tatal ei sa il alunge pe McKenna de pe proprietarea familiei dupa ce se descoperise idila lor. Pentru a-l convinge sa plece, fata il minte si ii spune ca doar se distrase cu el si ca nu va fi niciodata la nivelul ei nobil. McKenna este trimis departe, la Bristol, insa fuge in America si acolo munceste pe branci pana cand obtine o pozitie sociala si economica remarcabila alaturi de capul familiei Shaw, Gideon. Intre timp, Aline sufera un accident si picioarele ei sunt arse, ramanand diforme. Din acest motiv, ea refuza sa se casatoareasca si preia rolul de amfitrioana pentru petrecerile tinute de fratele ei, Marcus.

In urma cu 2 ani, Olivia a pierdut marea iubire, pe logodnicul ei, dar si copilul lor nenascut inca. Din acest motiv, ea este marginalizata si decide sa stea deoparte de toti nobilii care petrec timpul la mosia familiei sale.

Marcus nu este doar capul familiei Marsden, ci si un om de afaceri cu capul pe umeri, motiv pentru care a realizat rapid ca parteneriatele cu americanii il pot ajuta sa mareasca capitalul financiar al familiei sale. Ii invita pe Gideon Shaw cu familia sa, dar si pe partenerul acestuia sa petreaca timp la mosia sa.

Aici lucrurile se schimba: din intamplare, Gideon o intalneste pe Olivia si se indragosteste de ea; el e cel care reuseste sa o scoata din carapacea auto-impusa, dar la indemnul ei si el isi schimba viata renuntand la alcool.

Intre timp, McKenna este hotarat sa o pedepseasca pe Aline pentru suferinta prin care a trecut asa ca pune la cale un plan umilitor de seducere a fetei.

Finalul este frumos, asteptat, dar cumva surprinzator prin actiunea fratelui ultra-protectiv, Marcus.

Imi place de Marcus ( de fapt, mi-a placut si povestea lui cand am citit-o) pentru ca are grija de surorile sale si le protejeaza chiar si atunci cand ele se incapataneaza.

Il inteleg pe McKenna, dar nu il aprob. Apreciez ca a reusit sa se ridice prin propriile forte, dar nu mi se pare corect ce incearca sa faca cu Aline. Noroc ca lucrurile se aseaza pana la urma…cu eforturi, dar se aseaza.

Aline are o demnitate demna de remarcat si merita sa fie iubita si apreciata de cei din jur. La fel si Olivia care a suferit destul la randul ei.
Nu-l inteleg pe Gideon. Adica….da, a avut o deziluzie majora in dragoste…..dar de asta sa devina alcoolic……Ma bucur ca face un efort sa renunte de dragul Oliviei. Macar ceva bun a iesit: a renuntat la alcool inainte sa vina sa ii ceara mana.

O carte frumoasa, usor de citit, dar care ne invata niste lectii pretioase: daca iubesti, mergi mai departe.

Magia iubirii - Lisa kleypas

A.D.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s