Seria Crossfire de Sylvia Day


Am inceput sa citesc aceasta serie dupa ce am tot auzit discutii pe grupurile de literatura de pe fb. Mi-am zis….hai sa vad despre ce este vorba mai ales ca se faceau comparatii intre personajele acestei serii si personajele seriei Umbrele lui Grey.

Ca niciodata, nu am citit recenzii si descrieri ale seriei asa ca am avut o surpriza neplacuta la finalul celui de-al treilea volum: la noi in tara au fost traduse doar primele 3 volume, urmatoarele 2 …..pauza!

Cartile sunt intr-adevar similare Umbrelor lui Grey, dar personajele sunt un pic diferite. Autoarea a introdus multe idei noi care mi se par un serios semnal de alarma pentru ca fac referire la pedofilie, la violuri in familie…..Din acest punct de vedere, autoarea reuseste sa ne faca sa intelegem cat de greu e sa traiasca si sa se adapteze cei care au fost victimele abuzurilor fizice, sexuale. Modul in care ne explica pas cu pas cum incearca sa treaca peste probleme, cum incearca sa se adapteze, sa invete sa accepte alti oameni in jur….e cutremurator!

Este pentru prima data cand citesc o carte de acest gen unde ambele personaje principale sunt victimele abuzurilor, dar si alte personaje sufera de diferite abuzuri, de obsesii….

Dincolo de aceste aspecte, as zice ca seria este pornita de la cartile lui E.L.James si adaugate multe personaje cu vieti intortocheate, cu multe situatii care par a fi fara iesire, fara solutie….Partea erotica mi se pare cam agresiva….si decadenta.

Nu voi intra in detalii despre personaje pentru ca nu am ce sa spun mai ales ca nu am citit volumele 4 si 5 ca sa imi dau seama cum se incheie problemele lor.

Pot zice, din ceea ce am citit pana acum, doar ca am ramas socata de faptul ca Gideon (da, autoarea a folosit aceleasi initiale G.C. utilizate de E.L.James, dar in oglinda –> Christian Grey – Gideon Cross; a, inca ceva: inclusiv copertile se aseamana cu celelalte) a fost in stare sa ucida pentru Eva (banuiesc ca numele a fost ales pentru ca a fost prima femeie creata de Dumnezeu si de la ea se presupune ca a aparut pacatul cand a acceptat marul oferit de sarpe). Am inteles ceea ce vroia autoarea sa sublinieze: a omorat pentru ca o iubea, a omorat pentru ca era vorba tocmai de cel care o violase ani la rand….dar parca uciderea unui om mi se pare……Recunosc ca sunt de acord cu masuri drastice cand e vorba de pedofilie. Nu neg acest lucru. Dar cumva…..in carte apare totusi faptul ca abuzul s-a intamplat in copilarie, iar uciderea a avut loc acum , la maturitate….In fine, am inteles si ideea ca violatorul punea mari presiuni asupra familiei Evei…..Este un subiect ce trebuie dezbatut si inteles pe deplin.

Referitor la Eva….e un personaj atat de ….dual…..pe de o parte pare inocenta, pe de alta parte are in ea o parte complet decazuta, decadenta….Banuiesc ca a fost creata astfel tocmai din acelasi motiv pentru care a fost ales numele….Eva este asociata cu pacatul originar.

A citit cineva ultimele volume? Cum se incheie?

Atractia, Crossfire, Vol. 1 - Sylvia DayRevelatia, Crossfire, Vol. 2 - Sylvia DayImplinirea, Crossfire, Vol. 3 - Sylvia Day

Anunțuri

4 gânduri despre „Seria Crossfire de Sylvia Day

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s