Ce sunt cititoarele de carduri de sanatate??!


De ceva vreme tot citesc despre implementarea cardurilor de sanatate, despre aducerea lor de catre postasi, despre utilitatea lor, despre cum ne vor schimba viata….

Noi inca nu le-am primit… inca le asteptam….

Din ce am aflat, cardurile de sanatate vor contine (sau contin deja!) intregul dosar medical al pacientului: date de identificare, numar de asigurat, grupa sanguina, Rh, daca suntem de acord sa donam organe (sincer, nu imi aduc aminte sa ne fi intrebat cineva ceva in acest sens asa ca nu inteleg ce ar putea sa apara pe cardul meu sau al vreunui membru al familiei mele), maxim 10 diagnostice medicale cu risc vital si maxim 20 de diagnostice care vizeaza boli cronice (se presupune ca nimeni nu supravietuieste cu mai mult de 10, respectiv 20 ?!? )

Aceste carduri ar trebui livrate pacientilor pana la sfarsitul lunii noiembrie de catre posta romana. De fapt, veti gasi in cutia postala un aviz prin care sunteti chemati la oficiul postal sa ridicati cardul (evident, trebuie sa aveti la voi buletinul de identitate ca sa puteti ridica cardul de sanatate).

Bun! Acum…daca tot ne-am lamurit cu privire la cardurile de sanatate, sa intelegem ce sunt cititoarele de carduri, nu?

Pai e simplu!

Cum ar putea medicul de familie sau orice medic la care apelati sa stie de ce boli suferiti, ce grupa sanguina aveti sau  ce tip Rh aveti, daca nu poseda un cititor de carduri?

Fiecare cabinet medical va avea cate un cititor de carduri pentru a facilita accesul la dosarul medical al pacientului. Indiferent ca discutam despre medicul de familie sau medicul de la policlinica ori spital, cititoarele de carduri trebuie sa existe altfel cardurile sunt inutile, corect?

Potrivit legislatiei in vigoare, nu veti mai putea apela la medic daca nu mergeti cu acest card de sanatate la voi. Exceptia o reprezinta situatiile de urgenta cand sunteti primit indiferent ca aveti cardul la voi sau nu.

Asadar, este nevoie de niste aparate care pot citi informatiile existente pe carduri. Aparatele sunt similare celor pentru cardurile financiare din cate am dedus eu (si cred ca am dreptate daca urmariti imaginea de mai jos).

Cititor carduri sanatate Idmag

 

Nu stiu exact cum functioneaza aceste aparate, dar banuiesc ca mai important e sa stie medicii cum functioneaza, corect? Presupun ca au primit deja instructiunile necesare pentru a utiliza aceste aparate. Sincer, nu cred ca e dificil sa le foloseasca din moment ce ele vor fi conectate la un calculator unde se vor afisa informatiile citite de pe card, corect?

Voi ce parere aveti?

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s