Vine week-endul……se numara….nuntile!


Cand eram copil, era o regula la tara la bunicii mei: nuntile se faceau toamna!

De ce?

Simplu: pentru ca toamna se face vinul si imediat dupa aceea se face tuica!

Oamenii de la tara au preferat mereu sa isi organizeze nuntile in functie de ceea ce posedau: vin, tuica, porci si gaini, legume si fructe din gradina, lactate de la propriile animale (vaci, oi, capre).

Lucrurile s-au mai schimbat, au intervenit modificari de-a lungul anilor, multi prefera sa mearga la restaurant si sa scape de munca, de griji….

Dar moda se schimba iar…..sunt multi care incep sa caute restaurante ce ofera hrana naturista sau posibilitatea dea  aduce propria mancare. Nu mai e vorba de bani, ci despre faptul ca multi se gandesc ca au mai mare incredere in ceea ce produc rudele lor. Frica de chimicalele mult dezbatute in mass-media isi spune cuvantul.

Altii, dimpotriva, prefera sa lase totul pe seama organizatorilor astfel incat la nunta sa se relaxeze si sa se bucure de eveniment.

Indiferent ca nuntile au loc la oras (in restaurant), la munte (a inceput moda rezervarii unui hotel/ unei pensiuni pentru tot week-end-ul) sau la tara (nuntile traditionale de la cort), exista un punct comun: folosesc artificiile!

Concret, ce inseamna artificii nunta ??!

In functie de bugetul pe care il au la dispozitie, mirii aleg baterii, rachete….intr-un cuvant explozii de lumini, culoare si zgomot!

Adevarul este ca, dincolo de primul dans al mirilor, de momentele traditionale (oglinda, bradul, mersul la apa, schimbarea voalului cu un batic si altele aparute in ultimii ani la nuntile romanesti), toata lumea asteapta cu nerabdare aparitia artificiilor.

Mai nou, in functie de durata artificiilor, de intensitate si varietate, mesenii comenteaza si apreciaza „generozitatea” gazdelor. Indiferent de statutul social, romanilor le place sa comenteze, sa faca aprecieri si sa isi dea cu parerea. Asadar, tot mai multi miri incep sa isi organizeze bugetul si in functie de acest aspect care nu mai poate lipsi de la nunta. A devenit deja „traditie” momentul special al artificiilor 😉

Deci….mergeti la vreo nunta in week-end?

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s