Until the Fountain Bridge de Samantha Young (scurt rezumat)


Acest volum ar fi trebuit sa il citesc imediat dupa On Dublin Street intru-cat povestea dintre Ellie si Adam se incheie frumos (dupa atatia ani de iubire neimpartasita) exact in perioada in care se desfasoara povestea dintre Joss si Braden.

Asa cum marturiseste chiar autoarea la inceputul cartii, Until the Fountain Bridge a fost scrisa la cererea cititorilor care doreau sa afle detaliile povestii dintre inocenta, naiva, romantica Ellie si prietenul cel mai bun al lui Braden, playboy-ul Adam.

Din acest motiv, cartea este scrisa intr-o maniera diferita de celelalte carti: apare sub forma unei discutii dintre Ellie si Adam care se desfasoara in timp ce tanara isi desface cutiile cu obiectele personale pentru a le aranja in casa lui Adam. Ea descopera jurnalele pe care le-a scris de-a lungul vietii si pe care intentioneaza sa i le dea lui Joss pentru a se inspira pentru noua ei carte. Intre timp, Adam este curios sa afle ce gandea Ellie la acea perioada asa ca o roaga sa il lase sa le citeasca.

Povestea este asadar destainuita din perspectiva lui Ellie si a trairilor ei punctata de comentariile lui Adam. Este uimitor cum cei doi au mers in paralel atatia ani si nu si-au spus nimic unul altuia pana cand Ellie a cedat si a decis sa il indeparteze definitiv din viata ei. Nici macar atunci Adam nu a facut altceva decat sa ii confirme ca o iubeste, dar nu era dispus sa piarda prietenia ei si a lui Braden.

Abia cand Ellie a descoperit ca avea o tumoare cerebrala, Adam a inteles ca a pierdut prea mult timp fara sa fie alaturi de fiinta iubita si ca nu e cazul sa mai piarda nicio clipa. Atunci l-a infruntat pe Braden si a marturisit totul…pentru ca prietenul sau cel mai bun sa ii spuna ca era si cazul sa se miste si sa faca ceva in sensul acesta.

Asa cum am intuit inca din volumul dedicat lui Joss si Braden, Ellie si Adam au avut parte de cateva momente tensionate de-a lungul anilor intru-cat el nu era in stare nici sa stea deoparte de ea (aparand-o de suparari si oameni cu suflet rau, amenintand orice baiat/barbat ar fi vrut sa se apropie de ea), dar nici nu transforma totul intr-o relatie stabila.

Ellie m-a surprins inca de cand am descoperit-o in On Dublin Street intru-cat este o persoana atat de increzatoare in ceilalti incat pare naiva, este atat de romantica incat pare ireala, este atat de delicata incat nu-ti vine sa crezi ca e capabila sa reziste la atata durere.
Adam m-a enervat enorm pentru ca era mult prea incapatanat si au pierdut prea multi ani din ceea ce ar fi avut daca el nu s-ar fi temut atata sa se implice, daca s-ar fi hotarat sa lupte pentru iubirea lor. La urma urmei, nu era o lupta propriu-zisa: Braden nu era impotriva relatiei lor, dimpotriva. Era o chestiune in capul lui mai degraba.

In fine, cartea e simpluta comparativ cu restul cartilor din serie, dar e delicata asa cum a fost realizat personajul Ellie 😉

Until Fountain Bridge (On Dublin Street, #1.5)

Anunțuri

Un gând despre „Until the Fountain Bridge de Samantha Young (scurt rezumat)

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s