Ce mai zicem, ce mai facem?!?


Cand eram copil asociam toamna cu inceperea scolii. Stiam ca incepe scoala nu doar pentru ca afara era mai rece, nu doar pentru ca deja cadeau frunzele din copaci, nu doar pentru ca vacanta mea frumoasa la bunici, la tara se terminase, nu doar pentru ca ma intorceam din nu stiu ce tabara…ci pentru ca ma reintalneam cu grupul meu de prietene (eram 5 … am crescut impreuna de la 3 ani si jumatate 😉 )….pentru ca stiam sigur ca urma sa primesc incaltaminte noua ceea ce insemna ca voi avea rani la calcaie…stiam sigur ca ma voi certa cu mama care insista sa port bijuterii din aur si eu refuzam sistematic 😛

Cam asa simteam eu …. toamna….percepetii vizuale, olfactive (stiti ca toamna are mirosul ei specific, nu?), auditive (mult mai mult zgomot decat pe perioada verii) si afective …..

Acum toamna are alta semnificatie privita din perspectiva de parinte.

Inca din luna august incep grijile: ce rechizite, ce ghiozdan, ce haine, ce incaltaminte…..flori (asa e frumos sa mergi in prima zi de scoala, nu?)….

Incepe scoala si incep alte griji……la care pana acum nu ma stresam….

De anul acesta avem parte de invitatii duble la petreceri pentru copii.

De ce?

Pentru ca amandoi copiii sunt la scoala si fiecare face parte dintr-o clasa de 32 de elevi.

Se pare ca in aceasta scoala (sau cel putin in aceste doua clase), sunt invitati toti colegii la petreceri. Invitatiile se primesc fie pe mail, fie sub forma scrisa….

Pana acum am primit invitatii la petreceri organizate in locuri de joaca din apropierea scolii sau locuintei sarbatoritilor.

Adevarul este ca mi se  pare absolut de inteles. Imaginati-va ca vin cel putin 32 de copii (sa nu zicem ca unii au frati/surori si vin impreuna; sa nu mai adaugam faptul ca sarbatoritii au si alti prieteni in afara de colegii de clasa ori chiar veri…) si parintii acestora (de cele mai multe ori se pune la dispozitia parintilor un spatiu separat)…..evident ca e nevoie de spatiu, de multe activitati care sa ii tina atenti si sa ii distreze, nu?

In plus, nu e nevoie sa te stresezi acasa sa pregatesti n feluri de mancare, x numar de portii, y bauturi……

Si mai bine este ca atat parintii, cat si copiii au ocazia sa socializeze si sa se cunoasca mai bine ceea ce e un plus in acest sens. Am intalnit sambata o situatie inedita: au fost 2 petreceri, iar sarbatoritii erau in aceeasi clasa. Ce s-a intamplat? Petrecerile s-au organizat la ore diferite astfel incat copiii sa se poata juca impreuna si sa nu rateze nicio aniversare.

Frumos, nu?

In ianuarie il sarbatorim si noi pe Andrei, iar in februarie pe Daria asa ca….sa vedem ce alegere vom face 😉

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s