Discutii-discutii….


Se apropie vacanta si, implicit, serbarile de iarna de la scoala …… ce inseamna acest lucru?

Deodata mamele nu se mai grabesc asa tare cand vin sa isi ia copiii de la scoala, cumva reusesc sa isi faca timp sa mai discute cu alte mame, sa se imprieteneasca….Clasa lui Andrei este asezata intr-o cladire separata (de fapt, sunt doua clase pregatitoare asezate una langa cealalta) unde se mai afla doar after-school-ul, un laborator si sala de festivitati…..In afara de acestea, se poate spune ca cele doua clase cu pitici sunt cumva izolate de agitatia din restul scolii…..

La inceputul anului, s-a creat un spatiu pe hol special pentru pitici unde au fost montate dulapuri, mocheta groasa si doi pereti de termopan care sa le ofere o zona de joaca (salile de curs ale piticilor sunt extrem de mici).

Ceea ce imi place la scoala aceasta este faptul ca sunt body-guards peste tot. Si cand zic peste tot….credeti-ma ca sunt la fiecare etaj in parte cate 2 care patruleaza. In plus, desi e o scoala de stat, au si camere video. Nu stiu daca aceastea functioneaza, insa prezenta numerosilor body-guards in mod clar functioneaza. Si ca sa termin cu acest aspect, mentionez doar faptul ca ei chiar intervin daca e ceva, indiferent despre ce este vorba: ca un copil s-a ars cu apa clocotita (asta a fost tocmai Andrei al meu pe care body-guard-ul l-a dus la cabinetul medical), ca cei mari se stransesera in sala de festivitati pentru a participa la un concurs de franceza (body-guard-ul de serviciu a fost cel care a mentinut linistea pana la sosirea profesoarei) etc.

Revenind…..ceea ce imi place aici, la acest etaj, este faptul ca cei mici se acomodeaza cu scoala in ritmul lor…se joaca, alearga pe hol, in zona de joaca, au invatat sa nu se mai teama de colegii mai mari care vin la laborator ori in sala de festivitati (e drept ca nici cei mari nu se iau de pitici, dimpotriva le zambesc si au grija sa se fereasca de energia lor debordanta 😀 )….

Ceea ce imi place la fel de mult este momentul cand mamici cu bebelusi vin sa isi ia copiii „mai mari” de la scoala. Sa ii vedeti pe piticii care inca folosesc suzeta cat sunt de fascinati de scolari 😉 Se uita cu ochisorii lor mari si se bucura sa isi vada fratii /  surorile dupa care au veniti acolo.

Acum…sa nu va imaginati ca mamele stau la discutii despre cine stie ce (adica nu se discuta despre termometru de camera ori mai stiu eu ce cum ar fi pompa electrica san 😛 )…..nu…cand am scris despre faptul ca, in sfarsit, mamele isi mai fac timp sa discute una cu alta ma refeream la faptul ca isi impartasesc una alteia idei de destinatii de vacanta de iarna, de decorare a salii pentru serbarea de Craciun, de cum sa ii imbracam pe copii….

Apropo’ anul acest este pentru prima data cand Andrei va purta papion …. si inca unul rosu! Abia astept sa ii vad reactia cand i-l voi da! Dar despre asta va voi povesti saptamana viitoare, dupa serbare 😉

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s