Mda….cand ajungi la mana lui Nea Gica!


Mai bine nu ajungi pe mana lui Dorel sau nea Gica Vecinu’, nu-i asa?

Povesteam la un moment dat despre faptul ca avem probleme cu hidroforul. Nu stiu care e problema: ca e vechi, ca a fost intens folosit de fostii proprietari, dar nici la noi nu sta degeaba daca e sa luam in calcul numarul de persoane si faptul ca masina de spalat merge zilnic de cel putin 2 ori…..

Oricum….ideea e ca o data cu achizitionarea casei, sa zicem ca am mostenit si reparatorul…..nea Gica (sa il numim asa) vine cand se intampla ceva cu hidroforul, cu sistemul de incalzire, cu mai stiu eu ce are legatura cu instalatiile sanitare….

Suni la el si il anunti ce nu functioneaza. El vine, te cearta zdravan ca nu ai fost atent la cel mai mic zgomot care ar fi putut sa semnalizeze ca sta sa se opreasca hidroforul, apoi te anunta ca nu are la el tot ce ii trebuie si pleaca spre vreun magazin de bricolaj la cumparaturi de unde revine seara tarziu (eventual cand dorm copiii) ca sa repare ce e de reparat, iti pune la plata si timpul, combustibilul consumat, piesele cumparate, manopera si…..ramai lefter!

Dupa 1-2 zile, iar se strica….taman ce reparase…..

Pana sa ne mutam aici, sotul se ocupa de reparatii….acum insa lipsa de timp isi spune cuvantul si apelam la nea Gica!

Cand nu e nea Gica disponibil, apelam la „Dorel” vecinu’ ….. inainte era omul bun la toate al celor care locuiau in aceasta casa asa ca, cel putin teoretic, stie ce si cum….Cand nea Gica nu a dat de cap la o teava, a rezolvat-o „Dorel”….

Da’…..sa vedem…..daca la nea Gica v-am lamurit ce si cum….cam la ce total ajungem……la „Dorel” e altceva: el vrea o bere, o tuica si o suta sau doua….din cei vechi….El a fost de ajutor si cand copiii au gasit in vara un pui de vrabie cazut din cuibul facut in acoperisul casei….nu ajungeam de pe scara pana la streasina asa ca, pana sa vina sotul, am apelat la Vecinu’ ….. Daca porneste alarma vecinilor (din senin), la el sunam ca sa o opreasca (e in continuare omul bun la toate al acestora)….

Dar la un moment dat te saturi sa dai bani si sa nu se vada nicio reparatie, nicio imbunatatire…corect?

Adica….ai nevoie sa stii ca daca tot dai un ban, sa si faca !

De ceva vreme sotul tot zice ca a gasit pe net un site cu specialisti (a cautat pe google si a gasit acest site:

www.servicii247.ro ) la care intentioneaza sa apeleze data viitoare cand se mai intampla ceva la instalatia sanitara. Din ce am observat pe site, au specialisti in domenii diferite: instalatori, electricieni, zugravi, lacatusi, tamplari si chiar pentru repararea aparatelor de aer conditionat.

Nu stiu ce sa zic…sper sa nu mai avem surprize in viitorul apropiat. Oricum sunt planuri mari pentru demisol si mansarda la vara asa ca vom avea nevoie de oameni care se pricep la meseria lor, dar ne intereseaza mai ales sa nu dureze lucrarile luni de zile pentru ca timpul e foarte important pentru noi!

In fine….cum se zice: sa traim si sa vedem!

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s