Am primit o invitatie pentru pitici


Cred ca incepem anul in forta asa cum era de asteptat de altfel…..

De cand au inceput copiii scoala am primit invitatii cam la toate petrecerile organizate de parintii copiilor din cele doua clase asa ca va dati seama ce inseamna 31 de copii/clasa x 2 clase, nu?

E adevarat ca la unele nu am mers pentru ca au aparut diverse impedimente: fie locatia era prea departe pentru noi, fie petrecerile aveau loc in cursul saptamanii la ore destul de tarzii, fie cei care ne invitau ne anuntau cu 1 zi inainte ceea ce mi se pare un lucru de neconceput (nu ai timp nici sa cumperi ceva, nici sa iti schimbi eventualele planuri pe care le ai etc).

Azi am primit o invitatie la ziua unui baietel din clasa lui Andrei. Ziua lui George este chiar cu o saptamana inainte de ziua lui Andrei si cei doi baieti sunt prieteni buni (Andrei si-a facut cativa prieteni foarte buni in clasa, dar se joaca cu toti baietii asa ca e clar ca nu pot putea lipsi de la nicio petrecere de baieti).

Locatia m-a surprins complet pentru ca e cam departe de noi (tocmai in Pipera, pe langa sediul Politiei). De asemenea, ora este cumva aiurea: in cursul saptamanii, dupa-amiaza.

Dar…..e clar ca trebuie sa ajungem tocmai din cauza prieteniei celor doi baieti.

Ceea ce mi-a placut a fost ca taticul (cu care de altfel si discut de cate ori ne intalnim la scoala) a dat toate informatiile necesare: locatie, zi, ora, link catre site-ul de animatori angajati de ei (click  aici daca sunteti curiosi sa aflati detalii), dar…..si ceea ce include invitatia: nu platim intrarea (!), parcarea e gratuita (!), parintii primesc si ei sucuri gratuit (!)…..

Ei bine, desi pare nepoliticos ca a mentionat aceste lucruri, va spun ca e totusi ceva la care e bine ca s-a gandit.

La clasa Dariei au fost doua petreceri care s-au desfasurat in paralel unde parintii au avut surpriza sa nu aibe unde sa stea sa isi astepte copiii, dar si parintii care au organizat au avut surpriza sa trebuiasca sa plateasca consumatia celor care au insotit copiii invitati. E drept ca noi nu am ajuns la niciuna dintre petreceri pentru ca am aflat cu o zi inainte de evenimentele respective si aveam deja rezervari facute la munte. Asta apropo’ de timpul pe care il acordati celorlalti sa se pregateasca pentru petrecerea unde ii invitati!

Asa ca…

…..fie inviti un numar mai mic de copii, iar pretul/bugetul alocat include si ceva pentru parinti ori fratii copiilor invitati…..Nu toti locuiesc in apropierea locatiei alese si e ceva de bun simt sa ii incluzi si pe parinti/frati

…..fie inviti toata clasa si specifici ca te ocupi de transportul copiilor ca sa nu stea parintii cu grija unde sa stea pe perioada petrecerii

Banuiesc ca e cale lunga pana invata unele persoane ca e nevoie sa faci invitatiile cu cap, nu doar sa te superi cand nu apare toata lumea!

Dar aici tine de bunele maniere, nu mai e vorba de cei 7 ani de acasa de care nu am mai auzit de secole….

E vorba de faptul ca traim intr-un secol in care invitatiile se fac online (am primit doar 2 invitatii clasice din septembrie si pana acum), in care e de bun simt sa lasam un numar de telefon unde sa fim contactati ca sa asistam pe cei care nu reusesc sa gaseasca locatia (desi ideal e sa incluzi o harta sau datele gps ale locatiei), in care trebuie sa acorzi un anumit timp sa iti raspunda cine vine si cine nu, in care sa gandesti clar cate persoane inviti si sa te gandesti si la invitati, nu doar la numarul de cadouri ce urmeaza sa fie adunate.

 

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s