Ce se mai aude? Folositi statii radio pe masina?


Stiti ca am perioade cand amintirile dau navala 😀 mai rau ca melodia aia veche a baietilor de la 3 SE (oare ei cantau asta ori ma inseala memoria?!? recunosc ca nu eram fan, dar era imposibil sa deschizi radio-ul si sa nu auzi )

Azi dimineata vorbeam cu cei mici in masina despre vrute si nevrute si, la un moment dat, am vazut in trafic ca un sofer folosea o statie radio

Imagine Statii radio

Pentru cei care nu stiu, statia radio consta intr-o antena similara antenei clasice de pe masina, dar mult mai lunga care prinde frecvente mai mari; un aparat instalat in masina cu o statie de genul walkie-talkie.

Cand sotul meu avea Jeep-ul si facea drumuri lungi prin tara, folosea o statie radio.

Sincer, erau momente cand statia aia oferea o sursa de amuzament teribila….Soferii discutau intre ei despre schimbari de ulei, despre drumuri, despre modele de masina, preturi la combustibil si multe altele….Ei bine…ceea ce se incadreaza in categoria „multe altele” reprezinta sursa de amuzament.

La un moment dat, pe frecventa, nu stiu cum se face, dar au inceput sa discute….doi soferi de tir…Cei doi isi dadeau sfaturi despre localurile unde puteau sa opreasca si sa se odihneasca (pentru cine nu stie, legea ii obliga sa parcurga un anumit numar de kilometri si sa se odihneasca un anumit numar de ore inainte sa urce din nou la volan; pentru a fi verificati daca respecta acest lucru, pe tiruri exista niste aparate care masoara timpii de stationare si timpii de mers).

Sa revin, nu?

Cum stateau ei de vorba si devenisera „cei mai buni prieteni”…au ajuns la discutia „sotia mea e cea mai cea”, dar „amanta si mai si”. Nu era o discutie prea …intelectuala, dar …degeaba ceilalti soferi le atrageau atentia sa schimbe frecventa pentru ca ceea ce se discuta in statie se aude in toate masinile care receptioneaza pe acele unde….Sa zicem doar ca….cei doi au constatat brusc faptul ca amanta mult laudata a lui A era sotia lui B, iar amanta iubita, focoasa a lui B era sotia lui A 😀

Partea si mai tare este ca…..cei doi apucasera sa se laude si sa isi spuna unul altuia cu ce masini circulau ….. asa ca…..imaginati-va singuri ce am vazut noi dupa cativa km……doua tiruri trase unul dupa celalalt…doi soferi de tir carandu-si pumni si picioare…..

Cum am zis……statiile radio reprezinta si o sursa de „entertainment” 😀

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s