All played out (vol.3, serie The Rusk University) – Cora Carmack


Al treilea volum din serie a aparut de cateva saptamani si pot zice ca se ridica la nivelul celorlalte doua.

Cumva, nu stiu de ce, primul volum mi se pare cel mai bun din serie, desi urmatoarele doua sunt ok si ele….dar parca acestea doua sunt cumva…..au un final…..scurt….nu stiu de ce, dar parca lasa de inteles ca cei doi se pot desparti, ca viata ii poate separa, dar ca ei spera sa reziste impreuna….Asa e sentimentul pe care il am, dar poate autoarea doar a intentionat sa aduca o doza de realism in cartile ei si eu vad mai mult decat este.

Cartea prezinta o fata super rationala care creeaza liste cu lucruri de facut si care se concentreaza doar pe studiu. Nu este o tocilara in sensul acela, ci mai degraba o persoana auto-didacta focusata pe ceea ce vrea sa faca in viata, dar care nu si-a trait VIATA asa cum o persoana tanara o poate face. Si uite asa ajungem la o lista!

Nell scrie o lista pe care trebuie sa o realizeze inainte sa termine facultatea.

Mateo Torres este jucator de fotbal american, prieten cu Silas si Carson (celelalte doua personaje din serie), Brooke si Ryan (despre care banuiesc ca vom afla in urmatoarele carti).

Dincolo de fatada, cele doua personaje ascund adevarate dileme, adevaratele lor fiinte.

Nell a ales sa studieze pentru ca doar asa simtea ca poate controla ceea ce facea, pentru ca asa se „justifica” faptul ca nu avea prieteni.

Mateo face pe clovnul pentru a ascunde durerea despartirii de Lynna care i-a produs destul de multe traume in ultimii ani, dar si pentru ca simte nevoia sa demonstreze ca poate deveni un jucator profesionist, ceva ce ar tine doar de el si de meritele lui.

Minunat modul in care autoarea reuseste sa ne „dezvaluie” personajele, treptat; frustrante sunt listele lui Nell; iritant modul in care Mateo nu reuseste sa se concentreze sa isi exprime cu adevarat sentimentele (pana la urma face si el o lista ca sa ii spuna lui Nell ce simte!).

Abia astept sa apara si celelalte carti din serie care sper sa se ridice la nivelul celorlalte. Daca in privinta lui Ryan sunt sigura ca Stella este partenera lui, in privinta lui Brooke…..nu stiu de ce, dar parca e ceva misterios legat de el….e gay? are un trecut bine ascuns? ce o fi????

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s