Sotia pilotului (Anita Shreve)


Cand am inceput sa citesc aceasta carte, aveam impresia clara ca e trista, pe alocuri plictisitoare din cauza detaliilor si partial enervanta prin prisma schimbarilor de timpi (prezent, trecut…..fara a urma o forma fireasca a curgerii timpului).

 

Insa nu m-am asteptat ca lucrurile sa fie asa diferite….Asemeni unor piese de puzzle care se aseaza cu greu intr-un perimetru exagerat de mare si in acelasi timp prea mic, cititorul ajunge sa descopere alaturi de Kathryn ca sotul ei nu era nici pe departe asa cum il credea ea.

Daca incepi sa crezi ca e vorba de o alta femeie, nu gresesti, insa nici nu stii totul.

Citind aceasta carte am simtit frustrare….

…frustrare pentru sotia inselata timp de mai bine de 4 ani (daca vrei pe altcineva de ce nu incepi o relatie in mod onest? de ce te ascunzi? cum poti sa te prefaci atat de mult?!?)

…frustrare pentru adolescenta ramasa fara tata care fusese idolul ei

…frustrare pentru Robert ca nu a spus adevarul de la inceput …desi spre final intelegi motivele reale pentru care a tinut totul sub tacere…

…frustrare ca timpul trece agonizant de lent si in acelasi timp sunt descoperite usor-usor anumite lucruri pornind de la detalii ce nu ar fi atras atentia in mod uzual nimanui…

…frustrare ca totul se reduce la politica, razboi, razbunare, discreditate….la moartea unor oameni nevinovati….

Imi place finalul…..este un final realist….optimist as indrazni sa spun….

Cartea iti da mult de gandit. Ceva ce spune Mattie iti ramane in cap….cat de bine crezi ca il cunosti pe cel de langa tine? Il cunosti cu adevarat ori numai ce te lasa el sa cunosti?

Cand crezi ca anumite lucruri se intampla ori nu din cauza trecerii timpului, atunci te inseli rau de tot….Lucrurile se intampla pentru ca noi oamenii le lasam sa se intample….Se schimba pentru ca suntem influentati de altii, pentru ca ne lasam influentati…..Uneori e bine, alteori nu e bine….Ceea ce e clar este ca vorba aceea din batrani este adevarata….timpul te ajuta sa ierti si sa uiti….

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s