Oare ar merge?


Stiti deja ca ma preocupa independenta financiara si ca incerc sa imi gasesc un drum in lumea micilor intreprinzatori. Am scris si mai mult ca sigur o sa aveti ocazia sa cititi si mai mult pe masura ce voi invata si eu ceva nou sau pe masura ce apar alte idei de afaceri.

Zilele trecute, o prietena de-a mea care lucreaza alaturi de sotul ei la firma de familie imi spunea ca ei au demarat o mica afacere separat de acea activitate tocmai pentru ca doreau sa aiba inca o sursa de venit.

In esenta, au cumparat o suprafata de teren si au accesat fonduri europene pentru agricultura . Astfel, ei au ales mai multe sortimente de pomi fructiferi de la Valahia Garden , in principal nuci altoiti de la Valahia Garden .

Acest lucru l-au facut anul trecut si inca nu au inceput sa culeaga beneficiile cum s-ar spune, dar au hotarat sa mearga mai departe si sa mai cumpere o suprafata de pamant ca sa puna si arbusti fructiferi (muri, coacazi, aluni etc) pentru ca au constatat ca sunt cereri din afara pentru asemenea produse.

 

coacaz imagine de Arbusti fructiferi preluata

Stiu ca in urma cu un an, sotul meu zicea ca asta crede el ca ar fi o afacere care va merge in urmatorii ani, dar nu era inclinat sa o porneasca si el pe aceasta directie.

Acum, prin prisma faptului ca e nevoie de bani pentru a porni o afacere, ma gandeam ca ar fi o idee sa accesez niste fonduri europene (mai ales ca am aflat un lucru interesant: se acorda un punctaj mai mare daca ai o anumita varsta si daca este femeie – da, discriminare pozitiva sa o numim).

Acum sunt in perioada de studiu, cand mai aflu ceva interesant voi scrie ca sa va lamuriti si voi.

Nu stiu cati din voi ar dori sa intre in acest domeniu, sa lucreze pamantul, dar ma gandesc ca aceasta ar fi o solutie ca sa va rotunjiti veniturile si sa va puteti permite alte lucruri pe langa salariu.

Eu am de gand sa iau in serios aceasta varianta. Ceea ce ma ingrijoreaza cu adevarat nu e doar tehnologia de care trebuie sa dispun ca sa fac fata la o suprafata anume, ci faptul ca exista multi hoti si nu as vrea ca munca si banii investiti sa dispara peste noapte. Imi aduc aminte ca, in urma cu 2 ani, unul dintre utilajele sotului s-a stricat si l-au lasat pe camp de seara pana dimineata. A doua zi, era dezmembrat de hotii de fier. Va dati seama ca, daca au reusit sa faca asta pe camp, in intuneric, cu un utilaj extrem de greu, in niciun caz o productie de fructe nu le-ar pune probleme.

Din pacate, sunt multi care prefera sa fure si nu sa munceasca cinstit.

Pana la urma, o solutie cred ca ar fi imprejmuirea locului cu…ce oare?!? Sarma? Gard?

Hm….acesta este inca un aspect de ordin practic de care te poti lovi cand incepi ceva.

In fine, sa traim si sa vedem, nu?

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s