Zile de nastere si de nume la orizont!


Cand ai doi copii, evident ca invitatiile la zile de nastere se inmultesc!

Serios!

Ori poate de vina e doar faptul ca sunt la scoala?!?

Cand erau la gradinita, nu imi aduc aminte sa fi primit prea multe invitatii la zile de nastere. Da, erau 2-3 copii care invitau toata grupa de la gradinita, dar erau exceptiile.

Nici cand fetita a fost la alta scoala, nu am auzit mai mult de 2 copii care sa invite toata clasa.

De anul trecut, o data cu mutarea la aceasta scoala (fetita) si cu integrarea la scoala (baietelul), am avut un soc cand am constatat ca sunt 2-3 care nu isi serbeaza aniversarea cu toata clasa. Da, serios! La scoala aceasta zici ca e o regula sa inviti toti colegii, parintii si profesorii/invatatoarele. E ca si cum ai avea invitati …..la o nunta restransa, la un botez….

Cel putin asa mi se pare mie!

Va dati seama ce inseamna sa ai o cofetarie in aceasta perioada? Sa primesti comenzi de torturi pentru copii ori torturi pentru botez si sa ai si un site (adica un fel de cofetarie online !) inseamna ca iti creste cifra de afaceri extraordinar de mult!

Hai sa facem un calcul simplu: sa zicem ca sunt 30 copii intr-o clasa, da? Plus cel putin un parinte care il insoteste pe copil la petrecere, plus un frate/sora (rar sunt copii singuri in familiile respective, dimpotriva sunt cam 2-3 copii intr-o familie)….Daca adaugam macar un cadru didactic prezent, apoi bunicii sarbatoritului/sarbatoritei….La cat ajungem? Da……cam la 90 de persoane?

Vedeti ca aveam dreptate cand spuneam ca zilele de nastere incep sa se asemene cu petrecerile de botez intime?

Deci…..cam de cate kg ar trebui sa fie tortul???

Sa revenim la ceea ce vroiam sa va spun.

Inca de anul trecut, am stabilit cu ambii copii doua reguli: merg la zilele de nastere unde au fost invitati cu conditia sa fie vorba de copii cu care se inteleg la scoala (nu vad rostul de a merge la o petrecere, daca sarbatoritul/sarbatoritul se comporta urat cu copilul meu in cele 4-6 ore de curs); la zilele lor de nastere sunt invitati doar prietenii lor (la scoala pot duce frumos un tort sau oua de ciocolata si cutii de suc si se rezolva mai frumos si mai rapid).

Prima regula a fost cel mai usor de urmat pentru ca au si ei simpatii si antipatii la scoala asa ca nu au comentat prea mult. In plus, le-am explicat ca, daca ar merge la toti colegii care isi aniverseaza zilele in acest mod, ar insemna circa 70 de cadouri de cumparat si, sincer, nu cred ca as reusi sa asigur partea financiara pentru atatia. In plus, se intampla ca aniversarile sa coincida si sa trebuiasca sa aleaga una dintre petreceri, ceea ce ar insemna sa supere pe unul dintre sarbatoriti. In fine, cum am spus…aceasta a fost regula cea mai simpla si cu care au fost de acord imediat!

A doua regula a dus la ceva discutii in contradictoriu…..Le placea teribil de mult ideea de a invita cat mai multi copii ca sa se joace. Le-am cerut inca de anul trecut sa isi stabileasca prioritatile. Ei sunt nascuti in iarna amandoi ceea ce inseamna ca, la o luna dupa ziua baiatului, vine si ziua fetitei. Am stabilit sa isi scrie o lista cu numele invitatilor. Sa se gandeasca bine la acest lucru pentru ca trebuie planificata mancarea, trebuie stabilita locatia si, cel mai important, trebuie delimitat bugetul alocat fiecarei petreceri.

De regula, amandoi ajung la concluzia ca mai bine petrec aniversarile cu prietenii lor apropiati, iar la scoala duc fie un tort, fie oua de ciocolata si cutii de suc.

Anul acesta, nu stiu de ce, dar cred ca vor insista sa mai invite cativa colegi la petrecerile lor.

Sa vedem unde le tinem? As fi vrut sa nu mai fie acasa petrecerile. Pe de alta parte, acasa pot sta cat vor sa se joace, in timp ce in alta parte este limitata perioada….

E greu si cu bugetul….

Voi cum procedati?

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s