The Marriage Trap – Jennifer Probst (vol.2)


Cred ca volumul doi al seriei este un pic mai interesant.

Daca primul volum cumva prezenta fatade ale celor doua personaje ce vor avea rolul principal in aceasta carte, Maggie si Michael, de aici autoarea incepe sa introduca mai multe personaje – familia Conti – care vor deveni subiectul urmatoarelor doua volume.

Mergand pe principiul primului volum, personajul feminin urmeaza pasii indicati de cartea de vraji in dorinta de a descoperi partenerul ideal. De asemenea, autoarea merge pe aceleasi idei pricipale: personajele principale se cearta permanent, ajung sa joace un rol de fatada pentru ceilalti, sunt prezentati urmatorii doi protagonisti ai povestii de iubire.

Daca in articolul precedent referitor la serie, afirmam ca autoarea a decis ca e mai bine sa transforme totul intr-o serie, acum am dovada. Incepand cu acest volum apare un personaj care invarte totul si face presiuni (directe ori indirecte) ca sa ii determine pe cei doi sa faca pasul final (=casatoria) pentru a le da un fel de bobarnac virtual ca sa inteleaga ca, dincolo de nervi si aparente, exista sentimente profunde – acest personaj este Mama Conti.

Personajele acestei carti se dovedesc a fi puternice si atrag mai bine atentia prin modul in care sunt formate de autoare.

Maggie accepta propunerea lui Michael de a juca rolul logodnicei in fata familiei acestuia. Ideea ar fi ca familia Conti este traditionalista. Astfel, (1) primul nascut care e si baiat trebuie sa se casatoreasca primul, (2) trebuie ceruta aprobarea capului familiei.

Pentru ca Venezia, una dintre fetele familiei italiene, sa primeasca aprobarea Mamei Conti sa se casatoareasca, Michael trebuie sa fie insurat. Cum el nu intentioneaza sa faca acest pas, singura idee care ii vine este sa se prefaca insurat in fata familiei sale, apoi Venezia sa se casatoreasca, iar el sa anunte ca s-a despartit de sotia lui.

Maggie accepta sa joace acest rolul cu o conditie: ca Michael sa stea la distanta de fratele si sotia acestuia, Nick si Alexa. De ce? Maggie considera ca Michael este indragostit de Alexa si nu accepta ca, de fapt, el o respinsese din alt motiv.

In fine, dincolo de aceste aspecte, cartea este amuzanta, iar interventiile Mamei Conti si modul in care ii pacaleste sa se casatoreasca e chiar interesant.

Sincer, de aceste personaje chiar mi-a placut. Am simtit ca autoarea a modelat mai bine personalitatile lor.

Este o carte simpla, amuzanta care poate fi citita foarte rapid.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s