The girl you left behind/Jerta iubirii – Jojo Moyes


Inca o carte surprinzatoare marca Jojo Moyes.

Jertfa iubirii sau The Girl You Left Behind ….

Inca o carte pe care am citit-o in urma cu multe luni, dar despre care am ales sa scriu abia acum pentru ca nu am reusit sa imi gasesc cuvintele potrivite ca sa va explic despre ce este vorba si ce sentimente mi-au trezit aceste pagini….

20151227_172213

Imaginati-va ca traiti o mare iubire si ca lumea vi se pare mai frumoasa din acest motiv…..Apoi imaginati-va ca vine razboiul si persoana iubita pleaca la lupta chiar daca este pictor si nu razboinic…..Imaginati-va trebuie sa invatati sa supravietuiti…indiferent ca este vorba sa va faceti frate cu d…. ori ca este vorba sa traiti de la o zi la alta in incercarea de a ….respira, de a merge mai departe….

Acum…..imaginati-va ca exista o femeie care nu stie daca sotul mult iubit a murit sau nu, daca are ce manca, daca ii e frig sau cald, daca are unde dormi….si aceasta femei traieste intr-o localitate ocupata de nazisti care controleaza totul, absolut totul! Si aceasta femeie decide sa faca un…pact cu nazistii ca sa obtina ceva, desi inima si sufletul ei ii spun sa faca pe dos! Imaginati-va cum ar fi sa luati o decizie care va distruge integritatea, dar nu stiti ce altceva ati putea face….

Ati reusit sa va imaginati ?

Acum ganditi-va ca sunteti o femeie a urmatorului secol..ramasa vaduva….suferiti enorm dupa moartea sotului….dar va agatati cu putere de ramasitele vietii pe care ati avut-o impreuna…de casa din sticla pe care el v-a facut-o, de tabloul pe care el vi l-a daruit…traiti ca o umbra…asemeni femeii din timpul celui de-al doilea razboi mondial….Si acum imaginati-va ca apare cineva care va spune ca tabloul mult iubit nu va apartine dvs, ci unei familii careia i-a fost confiscat de nazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial….

Incepeti sa faceti legatura intre cele doua femei, intre cele doua vieti, intre cele doua suferinte? Tabloul este legatura…in jurul lui se intampla totul….Prima parte a cartii se refera la „femeia” din timpul celui de-al doilea razboi mondial si al „relatiei” intime cu seful gruparii de nazisti care ocupa localitatea unde locuieste ea, a doua parte se refera la „femeia” din timpurile noastre care invata sa mearga mai departe dupa moartea sotului, descoperind povestea din spatele tabloului confiscat de nazisti in urma cu jumatate de secol…..

Cartea scrisa de Jojo Moyes este plina de suferinta, dar si de iubire, de sacrificii, de durere, de decizii….de schimbari de destin, de viata, de drum….Este greu sa intelegi, sa accepti anumite decizii ale personajelor, dar , la urma urmei, vietile noastre cum sunt oare? Nu sunt pline de decizii? Poate nu ne dam seama de implicatiile schimbarilor survenite in urma deciziilor luate, poate nu realizam impactul avut asupra vietilor noastre ori ale celorlalti, dar aceste lucruri se intampla mereu….indiferent de impactul lor….

 

 

Anunțuri

10 gânduri despre „The girl you left behind/Jerta iubirii – Jojo Moyes

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s