The Game – Calista Kyle


A treia carte din serie ne aduce in prim plan doua personaje pe care le-am intalnit inainte.

Emilia este actrita si scopul ei este sa devina cunoscuta. Nu se multumeste cu putin, munceste din greu, fara a face compromisuri.

Rob este un nobil britanic ce fuge de relatii ca d….de tamaie!

Cum se cunosc cei doi?

In al doilea volum, am avut ocazia sa aflam cum s-au cunoscut. Emilia s-a intalnit cu Ryan ca sa castige atentia mass-media.

Ce se intampla in acest volum? Pe scurt, ea are nevoie de o schimbare de imagine, mai bine spus are nevoie de o curatare de imagine asa ca trebuie sa faca rost de un logodnic fals. El vrea sa scape de gura mamei fara a se lega la cap cu o sotie si vrea sa ii dea o lectie mamei prezentandu-i o logodnica odioasa.

Asa ajung cei doi sa semneze un contract pentru sase luni in care se stipuleaza conditiile de aparitie media si de prezenta in fata familiei.

Cartea atinge punctele cheie ale unei asemenea situatii: Emilia realizeaza ca viperele de la Hollywood se dau in functie de cum bate vantul, iar Rob pare un imatur perpetuu ce distruge toata munca „lodognicei”.

Ce nu mi-a placut?

Desi personajul Emiliei este creat astfel incat sa intelegem nivelul ei ridicat de inteligenta,  cat si ambitia mare de care da dovada cand reuseste sa iasa din mediul nociv in care a crescut, sincer, nu am simtit atare de clar cum a reusit sa se detaseze de mediul de lucru. Prezenta ei la petrecere si, ulterior, la ceremonia de decernare a premiilor, mi se pare un pic fortata. Adica, inteleg ca autoarea arata ca personajul are forta de caracter si demnitate, dar totul mi se pare un pic fortat. Modul in care autoarea prezinta/sugereaza cum gandeste Emilia arata doar ca personajul primeste brusc o nota de frivolitate, de egoism. Pana atunci, personajului ii fusesera conferite numai atributii pozitive si deodata, fara ca cititorul sa fie prevenit, constatam ca personajul are si defecte. Este absolut normal sa aiba defecte si oamenii reali au, dar cred ca personajului i-au fost conferite aceste defecte prea brusc, fara preambul.

In schimb, personajul Rob este creat pur si simplu ca unul plin de defecte. Autoarea nu a prezentat decat aspectele in care el este disperat ca Emilia sa nu se indragosteasca de el, sa nu se ataseze de el, sa nu inteleaga/interpreteze gresit relatia lor de „afaceri”. Este foarte obositor si enervant acest aspect. Si in viata de zi cu zi oamenii discuta cu cei din jur, se gandesc un pic la vietile lor, mediteaza. Poate nu acum, poate nu intr-o saptamana, dar in niciun caz nu dureaza luni de zile pana cand ajung sa se gandeasca la probleme, la o modalitate de a rezolva conflictele etc. Imaturitatea personajului este atat de des accentuata, atat de des argumentata incat incepi sa te intrebi daca a crescut vreun pic, daca invata ceva de la experientele pe care viata i le ofera. Pana la urma, oamenii ajung sa schimbe directia din cand in cand, nu merg le acelasi drum la infinit ceea ce este sugerat de autoare.

Finalul reprezentand impacarea lor mi se pare chiar tras de maneca avand in vedere evolutia cartii. M-a dezamagit autoarea. Voi ati citit cartea? Ce parere aveti?

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s