Charmed Spirits (volum 1) – Carrie Ann Ryan


Sa trecem un pic la povesti (nu le consider romane sau carti) cu shifters, witches si alte personaje.

Spuneam ca oricine are dreptul si chiar e indicat sa isi gaseasca un hobby. Mie imi place sa citesc. Citesc genuri diferite cand ma plictisesc….

Am avut o perioada cand am simtit nevoia sa citesc niste povesti cu vrajitoare si magie asa ca am ales cinci carti dintr-o serie de Carrie Ann Ryan pe care vi le voi prezenta treptat.

„Charmed Spirits” este primul volum din serie si prezinta un fel de introducere intr-o lume magica. Intalnim o vrajitoare si o fantoma. Jordan si Matt au fost prieteni si iubiti cand erau tineri, dar imprejurarile si mai ales atitudinea oamenilor din oraselul lor natal au determinat-o pe micuta vrajitoare sa fuga si sa nu se mai intoarca pana cand nu a fost absolut necesar.

In aceasta carte introductiva a seriei descoperim ce inseamna gandirea limitata a oamenilor, descoperim cat de usor sunt oamenii de manipulat de catre persoane interesate sa le domine, descoperim ce inseamna ca un grup sa fie unit si sa schimbe soarta/atitudinea celorlalti.

Destul de interesanta cartea, cu putin suspans si chiar mister, cu putina actiune ca sa nu zicem ca stagneaza cumva lucrurile.

Finalul este surprinzator. Sincer, nu ma asteptam la o schimbare radicala din partea locuitorilor oraselului, dar….autoarea a intors din condei situatia destul de frumos asa ca nu am ce ii reprosa.

As zice ca autoarea are experienta si stie cum sa prezinte, cum sa contureze personajele astfel incat sa intelegem motivele din spatele anumitor actiuni, sa intelegem gesturile din spatele unor ganduri, sa intelegem deciziile luate.

Frumos, nu prea am de reprosat ceva. Dimpotriva, abia astept sa va surprind cu urmatoarele carti din serie 😉

A.D.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s