A Valentine Secret – Emily Murdoch


Aceasta poveste romantica ne aduce aminte de cartile Barbarei Cartland prin simplitatea cu care este redata actiunea personajelor si modul rapid in care se desfasoara actiunea.

Jonathan este mostenitorul unei familii bogate aflat in vacanta in satul natul. Penelope este fiica adoptiva a unei familii de….florari.

Vietile lor s-au desfasurat in paralel pana intr-o zi cand Jonathan a ales sa intre in floraria domnului Baldwin pentru a cumpara mamei sale un buchet de flori. Nu era prima data cand facea acest lucru, insa cu siguranta a fost prima data cand a stat de vorba cu batranul florar care si-a permis chiar sa ii dea cateva sfaturi referitoare la semnificatia florilor daruite unei femei. Din acest motiv, el o observa pe Penelope, o prezenta de obicei stearsa in discutiile cu satenii.

Cumva, inima lui este deschisa si simtul observatiei il determina sa isi dea seama ca Penelope nu este deloc asa cum o vad ori cred oamenii din jur. Dimpotriva, are pareri foarte puternice si un simt al bunului simt ce nu se gaseste la oameni cu mult mai multa educatie.

In carte apare si o sugestie despre traditia de sf.Valentin care mi se pare pe cat de amuzanta, pe atat de trista. Ideea este ca Jonathan decide, dupa primele zile, ce doreste sa faca. In incercarea de a aduce un zambet pe fata frumoasei fete, el decide sa caute familia ei de origine si sa ii faca astfel o surpriza.

Ce mi-a placut la carte?

  • Spiritul puternic al lui Jonathan care nu cedeaza in fata atitudinii urate a tatalui sau referitor la Penelope si familia ei.
  • Dovada tariei de caracter a Penelopei in relatia cu Jonathan
  • Devotamentul parintilor adoptivi ai Penelopei si intelepciunea lor
  • Modul in care alege Jonathan sa ii declare iubire si sa ii adreseze o intrebare importanta

Ce nu mi-a placut?

  • Cine se indragosteste atat de repede incat sa vrea sa se si casatoreasca cu acea persoana in timp atat de scurt?
  • In vremurile in care se desfasoara actiunea, este putin probabil ca un tanar de familie nobila sa se opuna tatalui in modul in care o face Jonathan cu atat mai mult sa il loveasca si sa il ameninte, iar pe urma sa devina prieteni si aliati.

Sunt multe de spus, dar am impresia ca mai lung ar fi acest articol decat a fost cartea asa ca nu vreau sa iau meritul autoarei 😀

A.D.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s