Memorii – Farah Pahlavi


Titlul original este „An Enduring Love: My life with the shah: A memoir”.

Cartea a fost scrisa de imparateasa Iranului, sotia sahului Mohammed Reza Shah Pahlavi.

Ca orice carte scrisa in stil jurnal, lucrurile, evenimentele, oamenii sunt prezentati din punct de vedere strict personal.

Asa cum probabil isi aduc aminte unii dintre voi, cetatenii iranieni au hotarat ca nu mai vor monarhie, iar acest lucru a dus la multe schimbari in tara, atat pentru oamenii de rand, dar mai ales pentru conducatorii de la Teheran.

Cartea publicata in 2004 a fost considerata drept un document important mai ales pentru ca exista o deschidere ampla a ultimei imparatese de a povesti exact ce s-a intamplat si ce au simtit membrii familiei regale in momentul in care nu s-au mai simtit doriti, iubiti de popor.

Nu pot sa ma pronunt prea mult referitor la carte pentru ca, atunci cand citesc ceva ce este scris in stil jurnal, raman totusi cu impresia (ori poate ar fi mai bine sa spun ca pornesc cu ideea) ca totul este trecut prin prisma acelei persoane, iar informatiile sunt cumva interpretate.

Din punctul meu de vedere, fiecare vede propriul adevar si prezinta partea de moneda pe care o are in fata ochilor, dar ceilalti vad alt adevar si prezinta reversul acesteia.

Dincolo de acest gand, va recomand sa cititi cartea pentru ca reprezinta o sursa de informatii interesante despre istoria recenta a unei tari care a dorit schimbarea cu orice pret, iar statele lumii au intervenit asa cum au considerat de cuviinta.

Cum spunea cineva…istoria are ultimul cuvant….Generatiile care cresc acum vor cunoaste totul din cartile de istorie si ei vor vedea alta fateta a medaliei.

Memorii

Cartea poate fi cumparata de pe amazon daca doriti sa o cititi in limba engleza, dar a fost tradusa si in limba romana aparand la editura Rao.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s