A brief history of Saudi Arabia – James Wynbrandt


Cred ca este pentru prima data cand gasesc varianta pentru kindle mai scumpa decat cea in format clasic, pe amazon, dar sa zicem ca merita sa aveti aceasta carte indiferent de forma aleasa.

Pentru prima data, sunt de acord cu titlul unei carti. Cu adevarat veti gasi o scurta istorie a tarii (asta daca 385 de pagini inseamna „scurt”) si va veti putea lamuri asupra istoriei Arabiei Saudite.

Personal, imi plac mult cartile unde poti gasi fapte istorice si evenimente care au dus la schimbari importante. Aceasta carte imi aduce cumva aminte de cartile de istorie de pe vremea cand eram eu eleva.

Daca aveti rabdare sa o cititi, veti descoperi informatii referitoare la formarea poporului saudit, la economia tarii, evenimente social-politice, culturale, contextul geo-politic special in care se afla tara.

Autorul a reusit sa prezinte pe scurt istoria pre-islamica a Arabiei Saudite si pana in anii 2000 , inclusiv cu referiri la criza petrolului, Razboiul din Golf, aliantele politice si militare formate de-a lungul secolelor dictate de interese economice.

Va recomand cartea ca o sursa de informatii utila pentru orice om dornic sa descopere istoria unei tari despre care se stie prea putin aici in Europa.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s