Identitatea araba (istorie, limba, cultura) – Nadia Anghelescu


Cati dintre voi nu ati auzit de aceasta autoare, profesoara la Universitate?

Personal, am citit prima carte scrisa de Nadia Anghelescu in urma cu aproximativ 14 ani cand am descoperit ce inseamna o alta lume. Acea carte se numeste „Introducere in islam” si voi povesti curand despre ea.

Momentan, va prezint alta carte interesanta scrisa de o persoana care a studiat aproape o viata cultura araba si aduce un aport important culturii noastre, informatii pretioase si interesante despre istoria, limba si cultura araba.

Cartea a aparut la editura Polirom in 2009.

Asemeni cartilor recomandate zilele trecute, si aceasta carte prezinta istoria araba de la perioada ei pre-islamica si pana in prezent ajutand cititorul sa inteleaga modul de formare a identitatii arabe, a constiintei si mentalitatii acestei civilizatii.

Ceea ce mi se pare extrem de important este faptul ca autoarea ne arata cum s-au dus lupte de-a lungul anilor/secolelor intre populatiile care formeaza lumea araba, cum s-au impus anumite traditii, cultura unui popor ori limba unui trib.

Ceea ce imi place mult este ca Nadia Anghelescu arata destul de clar faptul ca nu toti musulmanii sunt arabi (dimpotriva, se evidentiaza ca arabii reprezinta un procent relativ mic din numarul mare al musulmanilor din intreaga lume). Ea reuseste sa destrame cateva cutume si prejudecati lamurind multe aspecte interesante despre care noi nu stiam nimic daca nu citeam 😉

Recomand citirea acestei carti si a celorlalti scrise de autoare. Sunt foarte bine documentate si argumentate in mod exceptional.

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s