Single father – unfinished business – Inglath Cooper


Spre deosebire de celelalte două cărţi pe care le-am citit, această a avut un parcurs…mai lin, adică nu au fost momente atât de grele şi tensionate, sau poate nu le-am simţit euatât de mult…
Unfinished Business (Single Father) by [Cooper, Inglath]
Recunosc că am avut încă de la început o simpatie aparte pentru personajul feminin principal….cartea începe cu povestea trădării ei…..

Am sentimentul că autoarea trăieşte după următorul principiu: o decizie, uneori aparent banală, mică şi nesemnificativă, poate să îţi schimbe viaţă în mod radical.

Cam aşa se întâmplă şi în această carte (că de altfel şi în celelalte pe care le-am citit până acum)….dacă în dimineaţă aceea fatidică, nu ar fi decis să se întoarcă acasă să iadosarul uitat, dacă ar fi trimis pe altcineva…..viaţă ei de soţie ar fi continuat la fel? carieră ei de avocat ar fi urmat aceaşi traiectorie că în ultimii 11 ani? …ar mai fiavut mintea deschisă pentru o nouă relaţie alături de un vechi prieten?…ar mai fi luat decizia de a se întoarce în orăşelul natal să o ajute pe mama ei să conducă afacerea de familie?….ar mai fi fost deschisă şi ar mai fi înţeles vreodată în viaţă ei ce a însemnat un eveniment similar în urmă cu peste 20 de ani, dar protagonista era mama ei?

Uite cam aşa…….te pune pe gânduri…..o decizie mică, aparent banală care schimbă traiectoria unei vieţi….

Un aspect care m-a făcut să sufăr în această carte a fost modul traumatic prin care Madeline, fetiţa lui Culley s-a „maturizat” în urmă cu 3 ani. Mama ei alcoolică a omorât un om într-un accident rutier, iar micuţa Madeline a văzut tot, a trăit totul din scaunul ei de maşină. Dar nu acest aspect este singurul traumatic…..mai există ceva…..fetiţa se consideră vinovată de tot ce s-a întâmplat! La 3 ani după accidentul care a dus la moartea unui om şi încarcerarea mamei alcoolice, fetiţa încă nu a vorbit despre ce s-a întâmplat…..Abia când află că mama va ieşi din închisoare începe să se deschidă şi să spună că….ea crede că, dacă ar fi fost cuminte în acea dimineaţă, dacă ar fi fost cât mai retrasă, dacă nu ar fi fost ea….mama nu ar fi bătut şi poate nu ar fi urcat la volan.

Greu pentru un om să te consideri vinovat pentru ceea ce nu ai făcut, dar enorm de greu pentru un copilaş. Greu pentru un tată să audă că fetiţa are asemenea gânduri, durere, sentimente…şi el nu poate face mare lucru ca să o ajute să înţeleagă că nu a avut nicio vină, că nu ea a determinat producerea acelei tragedii.
O carte despre viaţă, despre maturizare, despre decizii, despre inimă, despre……ceea ce se poate întâmpla oricui!

A.D.

Anunțuri

Un gând despre „Single father – unfinished business – Inglath Cooper

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s