Keeping Katie (A Mother’s heart serie, book 1) – Patricia Keelyn


Cartea mi-a cumpărat-o Antoaneta de pe amazon şi mi-a dăruit-o în urmă cu câteva luni, dar abia acum am avut timp să o citesc.

Patricia Keelyn tratează un subiect destul de dur, dar care apare des în filmele americane….o fiica adoptată, o mama disperată să o păstreze cu orice preţ şi să îi asigure fericirea, siguranţa, iubirea celei mici, un poliţist îndrăgostit de mamă, dar care simte că trebuie să îşi facă datoria….

Până aici aş zice că ar merge un film (dar cred că au fost făcute multe pe vremea când oamenii erau dornici de romance şi nu de filme sf care tratează sfârşitul lumii).

Ce ar fi diferit la această carte de altele care tratează acelaşi subiect?

Recunosc că, la un moment dat, dădeam paginile pentru că mă plictiseam de descrieri şi nu credeam că mă ajută cu ceva să înţeleg firul epic şi motivaţia din spatele acţiunii personajelor …. Faza e că tocmai acele detalii, acele personaje „mici” şi interacţiunile prezentate dau nuanţă cărţii şi ajută, completează desfăşurarea firului epic.

Iniţial, ai impresia că fostul soţ era bărbatul ideal….Treptat, descoperi lacune, afli ce o nemulţumea pe Maura, personajele căpătând contur pe măsură ce apar diverse pasaje cu amintiri, cu discuţii, cu reacţii….

Personajul poliţistul este conturat încă de la început drept unul intransigent care pune legea mai presus de orice. De aici porneşte unul dintre aspectele tratate de carte….să îşi facă datoria ori să ajute persoana iubită cu orice preţ?

Sentimentul meu a fost că autoarea a urmat pas cu pas lecţiile de la nişte cursuri de scriere creativă care sunt nenumărate în SUA şi sunt dedicate tinerilor aspiranţi să devină scriitori – cei care ştiu la ce mă refer, pot să îmi dea dreptate dacă citesc această carte.

Dincolo de aceste aspecte, de modul clar în care sunt urmaţi paşii, liniile schiţate, autoarea reuşeşte să creeze o poveste complexă care te ţine cu sufletul la gură şi de care nu poţi să stai deoparte până nu termini cartea. Sunt dese momentele în care te întrebi ce rol are un personaj şi aproape că nu mai ai răbdare să vină o dată pasajele acelea care să te lămurească; când ai vrea să se întâmple ceva care să schimbe anumite situaţii. Dar asta ţine pur şi simplu de talentul autoarei.

Vă recomand cartea. Cei care au cont pe amazon pot să o cumpere în format kindle pentru că, în această perioadă, este gratuită.

A.D.

 

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s