Care este legatura dintre parenting, educatie Montessori, coaching, mothering, nutritie si mindfulness?


Răspunsul la întrebare: terapie online!

Zilele trecute mă plictiseam de numa’ şi am decis să caut un pic pe net folosind cuvinte care îmi treceam prin minte la acea clipă.

Din pură întâmplare, am ajuns la un site care mi-a atras atenţia din cauza denumirii: Web Adviser . Titlul mi s-a părut un pic cam….pompos şi, deşi de obicei evit să citesc ceva de acest gen, am zis să văd totuşi despre ce este vorba. Doar mă plictiseam oricum, de ce să nu mă plictisesc citind ceva de genu’ .

Eh, şi aici vine partea interesantă!

Este vorba de un fel de cabinet de terapie online! Adică….te înregistrezi, te programezi la specialistul care crezi că ar putea avea răspunsuri la întrebările/nedumeririle tale şi pe urmă discuţi (nu cunosc detalii pentru că încă nu am făcut acest pas).

Ceea ce mi se pare interesant este faptul că nu trebuie să te duci la cabinet, ci discuţi totul de acasă, în linişte şi cu calm. Din punctul meu de vedere, sunt zile când sunt atât de ocupată şi cu timpul la limita încât nu aş avea cum să mă deplasez cine ştie unde aşa că o astfel de idee mi se pare binevenită.

Recunosc faptul că, atunci când am întrebări, nelămuriri etc, intru pe site-uri medicale pentru a mă lămuri dacă e cazul să sun medicul de familie ori nu. La noi, doctoriţa vinea casă când o chem, dar nu poate să vină taman când pot eu cu toate că are toată amabilitatea şi vine săraca indiferent în ce oraş din jurul Bucureştiului ne-am mutat în ultimii 10 ani. Cam din acest motiv, apelez uneori la site-uri medicale: să ştiu dacă o pun pe drumuri pe doctoriţă sau nu. Înainte să mă întrebaţi, vă spun din start: deşi vine când o chem, la telefon nu răspunde de vineri până luni dimineaţă şi se pare că bolile apar la noi taman în acele zile de parcă ar vrea să ne facă în ciudă 😛

Revenind la descoperirile mele…specialiştii de pe acest site se ocupă de terapie, parenting, coaching, mothering, nutriţie şi mindfulness.

Concret, ce înseamnă toate aceste „cuvinte”?

Din ce înţeleg eu de pe site…

terapie =psihoterapie (în loc să te duci la cabinetul psihologic să stai pe o canapea – cel puţin aşa cred că se procedează dacă e să mă iau după filme 😀 – intri în video-conferinţă şi discuţi cu unul dintre psihologii care lucrează pe această platformă)

coaching =specialiştii de pe platformă te ajută să îţi conştientizezi modul de a fi, să îţi îmbunătăţeşti stilul şi viaţa, să te autocunoşti, să evoluezi

mothering = discuţii despre sarcină, naştere, alăptare, somn, diversificare, primii paşi, joacă şi activităţi, începerea grădiniţei etc – bănuiesc că este ceva util pentru mamele aflate la început de drum care se tem să nu greşească ori să fie influenţate prea mult de rude, vecine, prietene etc

nutriţie = discuţii, sfaturi, programe personalizate de nutriţie pentru copii şi adolescenţi, pentru adulţi – asta e o chestie care mi se pare interesantă!

parenting = divorţul şi efectele asupra copiilor, educaţie şi sănătate, Montessori, comunicare, emoţii, suferinţe, terapie prin joc, cursuri pentru părinţi – ştiu că mulţi dintre părinţii moderni îşi doresc să participe la o conferinţă de parenting, dar nu reuşesc din varii motive; acest site pare să ofere o soluţie (rămâne să o descoperiţi voi dacă vă înscrieţi la ei)

mindfulness = din ce înţeleg eu de pe site, această terapie se adresează celor care simt că trebuie să facă ceva pentru a (re)deveni optimişti, pentru a (re)descoperi ce înseamnă să trăieşti în prezent, să te bucuri de fiecare moment şi clipă, de cei din jurul tău, de natură etc totul pentru a diminua anxietatea, stresul, problemele digestive/de sănătate etc . Am căutat ceva care să ne lămurească asupra acestui termen şi am găsit un filmuleţ (poate vă e de folos)

În fine, cam asta am înţeles eu de pe site. Dacă voi ştiţi mai multe lucruri, sunteţi bineveniţi să lăsaţi un comentariu aici sau pe fb că să ne lămuriţi şi pe noi.

Duminică plăcută!

 

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s