Trilogia „Amanţii” – Corina Ozon – si o provocare pentru bloggeri


După ce am citit şi am scris despre romanul „Până când mă voi vindeca de tine”, Corina mi-a spus să nu mă grăbesc să îmi formez o părere despre stilul ei pentru că trilogia „Amanţii” este diferită şi s-ar putea să mă surprindă.

Pachet-Corina-Ozon-Amantii-3vol-485x652

Vă spun câteva secrete şi vă rog să rămână între noi:

1) când încep să citesc o carte scrisă de un autor român refuz să mă uit pe vreo recenzie/prezentare pentru că nu vreau să pornesc cu vreo idee preconcepută

2) cititul este subiectiv cum spunea şi Mili de la Literatură pe tocuri în urmă cu o săptămâna – aşa e; dacă aş fi citit aceste cărţi în urmă cu câţiva ani, aş fi făcut ca trenul şi nu mi-ar fi plăcut; mai mult ca sigur aş fi comentat cum am făcut cu altă carte, de la altă editură despre care, recunosc acum, cu mai multă maturitate, că nu e nici pe departe aşa de directă ca această trilogie (la acea vreme, aveam sentimentul că acea carte este o tâmpenie, exprimarea autoarei e prea dură şi fără cenzură….citind trilogia Corinei, aş zice că acea carte nu-i ajunge nici la vârful degetului mic)

3) vă dau un sfat – nu citiţi această trilogie dacă: sunteţi sensibili, dacă doriţi poveşti de amor clasic, dacă vă simţiţi jigniţi să citiţi cuvinte licenţioase, dacă aveţi mai puţin de 18 ani, dacă sunteţi pudici etc – aţi înţeles voi ideea 😉 ; dacă îndepliniţi condiţiile de mai sus, vă mai spun un lucru: nu citiţi trilogia dacă nu aveţi mintea deschisă!

4) pentru mine, la vârsta mea (35+), în această perioadă a vieţii când prefer lucrurile realiste, dure şi concrete, această trilogie (dar şi romanul „Până când mă voi vindeca de tine”) nu mă deranjează, nu mă simt jignită de exprimările din carte cum s-ar simţi unii/unele

5) la primul volum „Zilele amanţilor” am râs cu lacrimi, am râs atât de tare că veniseră copiii să mă întrebe de ce râd şi îmi era imposibil să le răspund măcar pentru a le zice că nu e ceva de vârsta lor; sincer, stilul Corinei e genial! Reuşeşte să te facă să râzi chiar şi în cele mai tâmpite situaţii descrise, chiar şi în momentele penibile prin care trec personajele!

6) la al doilea volum „Nopţile amanţilor” mă calmasem şi încercam să abordez „povestea” cu ….maturitate….să înţeleg personajele….foarte tare modul în care Corina a adus în prim plan tiparele de oameni ale societăţii noastre; te face cumva chiar să îţi pară rău pentru piţipoance, pentru fustangii, pentru nevestele pudice şi închise în ele, pentru ….amanţi! Fiecare personaj reprezintă un tipar….asemeni celor despre care citiţi în ziare ori la ştirile de la ora 17.

7) al treilea volum „Amanţii 3.0” să ştiţi că nu mai aduce multe râsete sau poate nu am mai ras eu – e mai serios, autoarea te ghidează subtil spre final folosindu-se de stilul de la celelalte volume – fiecare capitol este povestit din perspectiva altui personaj

8) finalul e …..aşa cum bănuiam că va fi…cine a citit „Până când mă voi vindeca de tine” să nu se aştepte la un final similar (atât spun ca să nu vă dau idei)

9) nu mă aşteptăm să îmi placă pentru că am o perioadă când nu suport prea mult romanele de dragoste (ori această trilogie este erotică de-a dreptul), însă totul a fost scris de aşa natură încât să razi, să te întristezi şi chiar să îţi pară rău pentru personaje

10) surpriza am păstrat-o la final: am decis să transform trilogia într-un fel de … „pasăre călătoare”!

O provoc pe Claudia să citească şi să scrie despre aceste cărţi şi o rog să le dea mai departe, altui blogger care doreşte să citească.

Aşadar….eu voi trimite cărţile spre Claudia. Până când va citi şi va scrie Claudia despre aceste cărţi, aveţi timp să vă înscrieţi aici, pe listă, dacă doriţi să primiţi cărţile şi să scrieţi despre ele.

Atenţie: din momentul în care a publicat Claudia articolul, lista va fi completată la ea pe blog. Evident, prioritate vor avea cei care s-au înscris întâi aici.

Deci…..1) cine vrea să citească, să lase un comentariu la postare; 2) Claudia citeşte cărţile, publică recenziile; 3) în acel moment se încheie lista pe acest blog; 4) Claudia trimite cărţile primei persoane de pe lista de aici care o va trimite mai departe până se încheie lista aceasta; 5) cine mai doreşte să se înscrie, va lăsa comentariu la Claudia pe blog şi va primi cărţile după ce se încheie lista celor înscrişi aici.

Sper că e clar.

Anunțuri

19 gânduri despre „Trilogia „Amanţii” – Corina Ozon – si o provocare pentru bloggeri

  1. claar ma inscriu si vreau si eu sa le citesc. am o varsta care corespunde, pe Corina Ozon am descoperit o de curand si mi e ciuda ca n am mai mult timp sa i rasfoiesc pe indelete blogul. deci da, vreau cartile. asta daca am rabdare pana ajung la mine si nu le cumpar intre timp 🙂

    Apreciază

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s