Moonlight dancer – Mona Ingram


Am citit cartea în urmă cu câteva luni, dar abia acum i-a venit rândul să scriu despre ea. Poate şi pentru că A.D. e aşa hotărâtă să descopere cărţile acestei autoare. Poate şi pentru că am văzut că sunt mulţi dintre voi care au accesat articolele referitoare la cărţile scrise de Mona Ingram.

Subiectul cărţii care este unul relativ fantezist.

Imaginaţi-vă o fată care poate „vorbi” cu fantomele. Mda, nu are curaj să recunoască acest lucru prea des pentru că ceilalţi fie nu o cred, fie o consideră nebună.

Charlie decide să o ajute pe mătuşa ei până când acesteia i se vindecă piciorul şi astfel ajunge să descopere…o fantomă şi o iubire eternă.

Cartea detaliază două poveşti paralele. Pe de o parte este vorba despre Charlie şi fermierul vecin cu mătuşa ei, pe de altă parte este vorba despre o poveste veche între fiica unui botagaş şi angajatul acestuia de la fermă (fantoma).
În realitate, cele două poveşti se întrepătrund un pic atât prin legătură de rudenie dintre cele două fete, cât şi prin influenţa poveştii de iubire din trecut asupra celei ce sedesfăşoară în prezent.

Ce pot să spun mai mult? Cartea e frumoasă, plăcută chiar. Tratează un subiect frumos: lupta pentru iubire. Pe de altă parte, mai apare un subiect: cât de importantă este încrederea într-o relaţie.

De ce se numeşte „dansatorul sub clar de lună” (traducere aproximativă)? Pentru că fantoma noastră apare de fiecare dată când este luna plină şi speră să îşi întâlnească iubirea la dans aşa cum stabiliseră înainte că el să moară în timpul unui rodeo. Ea l-a aşteptat sperând să poată fugi împreună.

Ca o paranteză….
Căutând pe internet linkul către carte am descoperit că există două variante. În mod ciudat, ambele se referă la aceeaşi poveste, dar există două titluri diferite şi numele personajului masculin este diferit. În rest, totul pare identic cu ceea ce am citit eu. Un mister ce trebuie elucidat 🙂 ))))

Până la urmă, răspunsul a venit sub forma unui articol publicat de autoare pe propriul blog. Se pare că, recitind cărţile scrise în urmă cu mult timp, autoarea a decis să facă unele mici schimbări.

Mister elucidat!

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s