The lure of love – Mona Ingram


Nu am mai citit de ceva vreme o carte despre 3 poveşti de iubire care se desfăşoară în paralel aşa că azi vă surprind şi pe voi şi vă prezint ceva care pare complicat, dar e simplu ca „bună ziua”.

Acţiunea se petrece într-o locaţie unică,  o „cabană” sau mai bine spus un fel de resort montan dedicat pescarilor amatori şi nu numai.

Autoarea a ţinut să relateze 3 poveşti de iubire:

…între Jamie, proprietara locaţiei aflată în prag de faliment, şi Craig, un celebru documentarist

La partea asta am câteva comentarii….Chiar aşa de orb te face o „iubire fulgerătoare” încât să renunţi brusc la necesitatea de a-ţi salva afacerea din care trăieşti şi să accepţi condiţiile/regulile celuilalt de a nu combina jobul cu plăcerea? Chiar aşa de egoist eşti încât să fii fericit şi să răsufli uşurat că persoana „iubită” renunţă la tot ce are nevoie ca să supravieţuiască astfel încât să aibă o relaţie cu tine?
…între Brooke, managerul resortului, şi Billy, fost jucător de baseball, considerat un fustangiu de primă clasă.

Şi aici am ceva de spus (era de aşteptat, nu?). Brooke este un personaj creat parcă să fie un fel e „superwoman” sau „wonderwoman” şi îmi e greu să cred că există cineva acolo în lume care să aibă numai calităţi, nu şi defecte. Aici ar fi fost interesant dacă autoarea ar fi pus accentul pe modul în care tatăl şi mama vitregă au dat-o afară pe Brooke când era mai tânără, trauma trăită ar fi fost ceva ce trebuia explicat mai mult. Alt aspect care ar fi trebuit aprofundat este cel al faptului că o fostă iubita de-a lui Billy s-a sinucis pentru că nu aveau o relaţie stabilă (mulţi nebuni pe lumea asta!) şi aici ar fi trebuit accentuate mai multe lucruri: starea labilă a persoanei, vinovăţia simţită de Billy, cum învaţă să meargă mai departe şi de ce l-a schimbat definitiv acest eveniment tragic.

Dacă nu ar fi insistat să realizeze 3 poveşti într-una, poate autoarea ar fi avut 3 cărţi cu subiecte delicate, fierbinţi ce mergeau mai bine la sufletul cititorului.


…Leeza, cheful locaţiei, şi Matt, agent imobiliar investigat pentru fraudă

Aici mi se pare că nu a fost suficient de aprofundată situaţia Leezei referitor la modul în care a renunţat la cariera ei pentru fostul iubit şi a acceptat un post mai jos ca să îl lase pe el să fie „vedetă”. La fel, ar fi fost interesant de urmărit şi modul în care era investigat Matt pentru fraudă, cum s-a dovedit cine era vinovat, ce relaţie avea cu soţia lui etc.

Nu ştiu de ce, dar autoarea alege subiecte interesante pe care nu le aprofundează aşa cum simt eu că ar fi fost mai bine.

De gustibus cum zice Antoaneta! 😛

Mie tot nu îmi place prea mult autoarea, dar cărţile sunt simplu şi rapid de citit de către oricine are chef să petreacă o după-amiază confortabilă.

A.D.

Anunțuri

4 gânduri despre „The lure of love – Mona Ingram

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s