Sanctus de Simon Toyne (scurt rezumat, fără dezvăluirea finalului)


Subiectul este oarecum asemănător cu cel din Anticarul, însă mult-mult mai complex şi mai profund, cu un stil net diferit.

Despre ce este vorba in Sanctus ?
<strong>SANCTUS</strong>
Off, un subiect extrem de controversat. Mărturisesc că am citit şi am văzut multe documentare despre cum au apărut religiile din ziua de azi, despre istoriile şi poveştile care stau la baza cărţilor religioase…..însă subiectul acesta este extrem de complex, bine scris şi fără lacune. Nu pentru că ar avea cumva argumente ştiinţifice, dovezi concrete, ci pentru că, spre deosebire de alte cărţi citite de mine pe subiecte cu aceeaşi temă, autorul a condus cititorul către final fără a uita niciun detaliu, fără a părea că finalul este scris de altcineva decât de el.

Pe scurt, ideea ar fi că, la originea omenirii, ar fi fost două triburi: mala şi iahve care se luptau permanent până când unul din ele (Iahve) a devenit aşa puternic încât a reuşit să schimbe cursul istoriei impunând propria religie, persecutandu-i pe cei din tribul rival.

De aici, a pornit ideea cărţii care este învăluită într-o aură de fantastic şi de poveste sf bine alcătuită.

Un călugăr ce făcea parte dintr-un ordin secret neştiut de nimeni pe Pământ (dar bănuit de santinelele celuilalt trib) decide să se sinucidă ca unic mod de a îndruma omenirea către descoperirea cunoaşterii supreme!

Sora lui geamănă (identică ca ADN şi nu numai) este cea care descoperă totul alături de santinelele grupării Mala care o găsesc şi reuşesc să o protejeze sacrificându-se pentru acest lucru. Liv descoperă ce atrocităţi săvârşeau călugării din Citadela mult iubită de toţi, considerată loc de pelerinaj şi de tămăduire pentru cei bolnavi şi totul pentru a proteja un secret bine ascuns de secole!

Secretul acesta reprezintă esenţa existenţei şi e mai bine să citiţi cartea pentru că merită să aflaţi singuri răspunsul referitor la Sacriment.

Cartea are accente de roman poliţist fără de care nu am reuşi să înţelegem, alături de „eroină”, firul epic

Finalul este deschis şi lasă loc multor interpretări şi unei posibile urmări.

Eu una aş avea mult mai multe întrebări şi curiozităţi tocmai referitor la finalul cărţii şi al ultimele cuvinte: KuShikaaM!

Mă bucur că am avut ocazia să citesc cartea pentru că e diferit de altele carea abordează acest subiect şi vă recomand să o citiţi cu menţiunea că nu trebuie să luaţi ca atare subiectul cărţii ori să credeţi toţi ce citiţi!

La urma urmei, rolul cărţilor este să ne facă să gândim, să ne arate alt unghi al unei realităţi şi să …..diversificăm un pic!

Anunțuri

3 gânduri despre „Sanctus de Simon Toyne (scurt rezumat, fără dezvăluirea finalului)

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s