O educaţie costisitoare – Nick McDonell (scurt rezumat)


Când am cumpărat cartea „O educatie costisitoare„,  ştiam doar ceea ce citisem pe site-ul editurii.
<strong>O EDUCAȚIE COSTISITOARE</strong>

Citind cartea, însă, am descoperit ceva complet diferit! Adică nu ceea ce mă aşteptăm eu să citesc. Credeam că va fi o lectură uşoară care să îmi aducă un zâmbet (amar sau nu) referitor la educaţie în general. Nu mă aşteptăm, însă, să citesc …mai bine zis să regăsesc o realitate atât de crudă.

Cartea este demnă de a fi încadrată la capitolul „spionaj”.

Sunt prezentate mai multe personaje – aparent fără legătură – ale căror personalităţi şi ţeluri sunt manipulate de câţiva oameni din serviciile secrete.

Atenţie e vorba chiar de oameni care le sunt rude (în cazul personajului principal Mike Teak).

Mike Teak este absolventul tipic al Harvardului care, oficial, a terminat facultatea cu laude, călătoreşte de plăcere în întreaga lume şi vorbeşte fluent câteva limbi străine, provine dintr-o familie bună, este sportiv. Este tipul ideal pentru oricine.

Însă, puţini ştiu că este agent CIA plecat în misiune de rutină pentru a se întâlni cu şeful rebelilor din Somalia. Încă şi mai puţini ştiu că a fost trimis acolo pentru a fi exterminat!

De aici apar multe dificultăţi şi câteva vieţi sunt distruse: profesoara Susan Lowell, studentul somalez David Ayan şi iubita acestuia, Jane, sunt cei manipulaţi, cei a a căror reputaţie este distrusă de intrigile puse la cale de naşul lui Mike Teak, exact omul care l-a trimis pe tânăr la moarte…..

Profesoara de la Harvard este cea care încearcă cu disperare să îşi apere reputaţia distrusă de zvonuri şi acuzaţii false.

Studentul somalez este folosit pentru a acuza pe profesoară de legături cu asasinii familiilor somaleze.

Iubita studentului somalez (o fetişcană din familie bogată care crede că viaţa e frumoasă când bea şi se droghează) e manipulată să devină lider de opinie şi să desfiinţeze reputaţia profesoarei. Ea este cea care descoperă adevărul când îl cunoaşte pe Mike Teak, însă nu are puterea de a mai schimba nimic.

Mike Teak încearcă să refacă ceea ce a distrus naşul său, însă…..este şi el urmărit de asasini….

Vă las pe voi să descoperiţi ce înseamnă această realitate în care trăim şi cum se termină pentru personajele lui Nick McDonell. Vă spun doar că astfel de situaţii sunt reale, din păcate, la fel manipularea maselor prin intermediul mass-mediei (ceea ce bănuiesc că ştiţi şi singuri).

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s