Micuţa englezoaică (Catherine Sanderson) – scurt rezumat


Cartea „Micuta englezoaica” am primit-o cadou de la o cititoare a blogului, în urmă cu mai mulţi ani. Am decis să transfer articolul de pe vechiul blog pentru că mi se pare interesantă cartea şi poate sunt oameni care doresc să o citească.
Copertă

Cartea povesteşte despre dorinţa unei bloggeriţei de a îşi cunoaşte cititorii!

Dar…mai bine să o iau cu începutul şi să vă povestesc despre ce este vorba în carte.

Micuţa englezoaică este pseudonimul sub care scrie Catherine – mămică, amica, secretara, partenera de viaţă a unui francez poreclit în carte Domnul Broscoi.

Catherine este o englezoaică îndrăgostită de limba franceză, de Franţa şi tot ce ţine de această cultură. De-a lungul anilor reuşeşte să se integreze în societatea francofilă.

Când pare să obţină ceea ce îşi doreşte, îşi dă seama că viaţa ei nu are sens. Totul se învârte în jurul fetiţei şi supranumită Mormoloc, al vieţii de familie şi al serviciului.

Treptat, descoperă lumea bloggerilor şi îşi ia numele de Petie Anglaise scriind, descriind, plângându-se de viaţă, lăudând aspecte ale vieţii etc. Rapid, intră în lumea mare a bloggerilor având un public numeros.

Dacă iniţial îşi doreşte anonimatul (ceea ce se poate spune despre aproape toţi bloggerii aflaţi la început), treptat îşi dă seama că nu e cazul să se ascundă în spatele pseudonimului, e bine să iasă în lume şi să descopere că e bloggeriţă, e femeie, e partener de discuţii egal…

Atunci când scrii un articol, înveţi să te cunoşti, să te cenzurezi, înveţi să prezinţi lucrurile cât mai obiectiv (unii subiectiv) şi aşa s-a întâmplat cu Catherine. Îşi da seama că viaţa alături de dl.Broscoi nu e ceea ce îşi doreşte şi caută să (re)devină independentă.

De aici şi până la următorul pas mai e doar un pic şi aşa cade în braţele unui cititor pasionat al blogului ei cu care are o aventură amoroasă (ce ciudat sună, nu?). Dar întrebarea care o tulbură este: James o iubeşte pe Catherine sau pe Petite Anglaise?

Tot aşa ajunge să întâlnească şi alţi cititori ai blogului şi alţi bloggeri cu care interacţionează, unii din ei devenindu-i prieteni.

Cartea are un final deschis care ne dă de înţeles că „femeia” şi-a recăpătat libertatea de a decide, voinţa de a fi ea însăşi, de a merge pe drumul ei indiferent ce îi rezervă viaţa.

Căutând pe google, am descoperit că a fost citită de mulţi alţi bloggeri aşa că sigur nu e o noutate pentru voi, dar sigur o noutate va fi tocmai blogul descoperit de mine: Micuţa englezoaică.

Dar surpriza cea mai mare a fost să îmi dau seama că ceea ce îmi atrăsese atenţia este corect: personajul Catherine este acelaşi cu autoarea Catherine! Şi iată şi surpriză mea de la final: există site-ul şi romanul este (cred eu) autobiografic : Petite Anglaise!

Anunțuri

6 gânduri despre „Micuţa englezoaică (Catherine Sanderson) – scurt rezumat

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s