Pompei – Robert Harris


Pompei este o carte foarte interesantă care mi-a atras atenţia prin descrierile ample ale oraşelor romane, a modului în care erupe vulcanul, a modului avansat/ avangardist al canalizării/ sistemului de apă potabilă ale oraşelor-cetăţi romane.

<strong>POMPEI</strong>

Dincolo de povestea de dragoste care se înfiripă între un tânăr inginer şi o adolescentă rebelă, dincolo de prezenţa unor oameni de cultură, este descrisă o societate depravată, o societate romană care, pentru cei nefamiliarizaţi cu astfel de descrieri ale trecutului, ar putea fi şocantă.

Este şocant, de exemplu, faptul că tatăl este în stare să îşi dea fiica unui bărbat de vârsta lui doar ca să poate ţine sub control „edilii” oraşului.

De admirat modul ingineresc în care sunt descrise oraşele, alcătuirea lor, modul de organizare, denumirile în latină ale funcţiilor publice, detaliile tehnice referitoare la vulcan…..Rămâi surprins de corectitudinea datelor furnizate de autor şi de modul direct şi complex de a prezenta societatea romană cu bune şi rele.

M-am bucurat mult să am ocazia să citesc încă un roman istoric (după „Papesa Ioana”) şi să constat că discuţiile de la orele de latină din liceu mă ajută să înţeleg mai bine denumirile folosite de autor 😉

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s