Moştenirea – Katherine Webb (include rezumatul cărţii)


Descrierea cărţii „Mostenirea” mi se pare prea simplistă pentru cât de complex este subiectul…

<strong>MOȘTENIREA</strong>

Cartea începe cu o frumoasă poveste de iubire dintre lady Caroline şi un tânăr fermier. Asistăm la încercările disperate ale unei fete crescute în puf de a se adapta la viaţa singuratecă la o fermă în mijlocul pustiului, chinuindu-se să rămână însărcinată cu omul iubit. Această fată trăieşte o dramă când vede că la fermă se naşte un copil indian, iar ea şi soţul ei nu reuşesc să aibă propriul copil. Depresia ei se adânceşte când soţul moare sub calul prăbuşit peste el şi suferă un şoc. Fură copilul indiencei, străbate SUA şi ajunge în Anglia la mătuşa ei (fără să-i spună ce făcuse) unde îşi ia viaţa de la capăt recăsătorindu-se cu un bătrân jucător de pocher.

Lasă copilul lângă o şatră de ţigani nomazi fără să ştie că acest copil avea să schimbe viaţa stră-nepoatelor ei în mod indirect.

Mama băiatului îşi taie venele de disperare, tatăl este distrus…însă niciodată nu au aflat ce s-a întâmplat cu băiatul lor.

Între timp, după câteva generaţii, în familia lui lady Caroline se întâmplă ceva şi…destinul dacă vreţi să-i spuneţi aşa…..face ca stră-nepoţii ei să sufere şi să se comporte cam aşa cum s-au comportat părinţii indieni: una din nepoate este depresivă pentru ceva ce credea că a făcut în copilărie şi încearcă în mod succesiv să se sinucidă, altă nepoata îşi trăieşte viaţa ca o nomadă, nepotul ei dispare la 11 ani fără că cineva să ştie unde se află….de data aceasta familia lui lady Caroline (decedată în partea a două a romanului) are de suferit.

Cumva, în viaţă se „echilibrează” un rău cu alt rău, binele cu alt bine….cam asta e concluzia cărţii….

Autoarea ne lasă în suspans, ne dă mult de gândit…

Sincer, aş fi preferat un final mai clar, mai la obiect dacă vreţi…..dar, cel puţin, autoarea lasă loc de schimbări şi de o continuare a vieţii protagoniştilor. Cam aşa cum se întâmplă şi în viaţă, nu?

Anunțuri

Parerea ta conteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s